| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 10/09/2012

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera

Cuina Carletina: El meló d'Alger

A Carlet i altres pobles de la Ribera hi ha diferents classes de melons d’Alger color verd fosc, sense llavor i polpa roja i negres, rodons, de llavor negra o marró i polpa roja

El meló d’Alger (Citrullus lanatus), també conegut com meló d’aigua o síndria, és un dels fruits de major grandària de quants coneixem i pot arribar als vint quilos de pes,  pot tindre forma arrodonida, ovalada o cilíndrica. Es considera fruit originari de la ribera del Nil, des d’on es va estendre a altres regions del Mediterrani.
Hi ha una gran gamma de melons d’Alger, de molts tipus i diferents mides, formes, colors de pell, de polpa, i amb presència o absència de llavor. A Carlet i altres pobles de la Ribera diferents classes de melons d’Alger color verd fosc, sense llavor i polpa roja, com Style, Fashion i Fenway; i negres, rodons, de llavor negra o marró i polpa roja, com Atzabeja, Resistent, Sugar Baby, Dolça Meravella i Pata Negra. També trobem melons d’Alger de corfa verda clara amb ratlles verdes fosques, sense llavor o amb llavor blanca imperceptible, i amb polpa roja, o de vegades groga, com Romalinda, Reina de Cors, Pepsin, Bibo i Motril. Hi ha també fruits allargats, de corfa verda i bandes clares, que s’anomenen melones.
Els melons d’Alger conreats a l’aire lliure estan al punt òptim de saó al llarg de tot l’estiu i principis de la tardor. No obstant això, el meló d’Alger es conrea cada vegada més en hivernacle, pel que és fàcil disposar d’exemplars al llarg de tot l’any. Per les seues propietats és una fruita molt adequada per a població sana, xiquets, embarassades, lactants i persones majors. El meló d’Alger conté un 93% d’aigua i poques calories. S’aconsella el seu consum a malalts amb càlculs renals, restrenyiment, hipertensió, hipercolesterolèmia, excés de pes, hipertrigliceridèmia, diabetis, hiperuricèmia i gota. No es recomana, però, en casos de diarrea o de trastorns renals. Sabem si un meló d’Alger està madur si la taca de la corfa que ha estat en contacte amb la terra és de color groc crema. En canvi, una taca blanca o verdosa indica que està collit abans d’hora.  Llegir notícia completa en notíciescarlet
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.