Arròsaria presenta el primer cava de tomaques de Cullera

Lunes, 7 de noviembre de 2016 | e6d.es
• Les XI Jornades Gastronòmiques sobre l'Arròs aposten per un menú «arriscat» en una edició que reunix a primeres espases de la cuina valenciana

La XI edició de les Jornades Gastronòmiques sobre l'Arròs 'Arrossària' 2016 que han arrancat  hui a Cullera ho han fet amb una innovació culinària com a poc curiosa. El xef cullerenc i ànima mater d'este certamen, Juan Albiach, ha aprofitat per a presentar la seua nova creació: un cava fet amb tomaques del Mareny.
És una de les apostes del menú d'enguany, que el mateix Albiach qualifica de «més arriscat, modern i avantguardista» en comparació amb els anteriors. Un al•licient més per a atraure a aquells paladars amants de l'arròs i de la versatilitat d'este producte estrella de la gastronomia valenciana.
Albiach ha explicat hui durant la presentació d'Arrossària 2016 que la beguda escumejada de tomaca s'aconseguix mitjançant la seua liquació. A l'aigua que s'extrau se li afig gas mitjançant un sifó amb el qual es crea una beguda espumosa de sabor interessant. En este cas, Arrossària combina el cava de tomaca del Mareny amb una ensalada russa d'arròs de clòtxines, salmó i wasabi.
En l'apartat de les postres el kilòmetro zero també té el seu protagonisme. La novetat són les Roquetes de Cullera, un dolç elaborat amb arròs Senyorial —varietat autòctona de Cullera—, i corfa confitada de taronges del municipi i xocolate. Les roquetes les han presentades la 'Bomboneria del Mercat', un establiment ubicat al Mercat Municipal que elabora dolços de forma artesanal.
 
Xefs de primera línia
Una extensa terna de xefs valencians de primera línia oferiran menús a 30 euros íntegrament confeccionats amb arròs des de este dimarts fins diumenge que ve, 13 de novembre, en el restaurant que regenta Albiach. Però no solament els qui s'acosten fins a Cullera podran gaudir d'esta experiència, ja que Arrossària 2016 també arribarà el pròxim dia 18 al Corte Inglés de l'Avinguda de França (València).
Els comensals tenen l'oportunitat de degustar el menú 'Te quierroz' amb varietats d'arrossos valencians (gleva i bomba), indis (basmati) i l'italià carnaroli. Les postres se servixen amb arròs Albufera i tiramisú. Hi haurà, a més, els denominats 'Petits Fours' amb el J. Sendra i la varietat nipona d'arròs deshidratat Perla.
L'elenc de xefs convidats és extens amb Fernando Navarro, Carlos López, Ismael Carles i Jesús Melero d'alguns dels millors restaurants de València, el Grau de Castelló, Cullera i Sueca.
El crític gastronòmic Pedro García Mocholí forma part d'esta edició en la qual també trobem als xefs d'honor Jesús Navalón, Avelino Ramón, els germans Parra, Alejandro Tena, David Esquinas i Arnaud Guillermín.
Les XI Jornades Gastronòmiques sobre l'Arròs 'Arrossària' 2016 compten amb la col•laboració de diverses entitats, entre elles la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Cullera. L'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, i el regidor de Turisme, Javier Cantos, han estat presents en la presentació d'este matí.
Mayor ha mostrat el suport municipal a totes les iniciatives de qualitat encaminades a convertir la gastronomia en un dels atractius turístics de Cullera. «Arrossària és un símbol d'excel•lència culinària i s'identifica a la perfecció amb el relat turístic de la nostra ciutat basat en experiències positives al voltant de la gastronomia», ha valorat. «A més, la celebració al mes de novembre contribuïx a la desestacionalització turística», ha conclòs.
Ajuntament de Cullera