| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 26/02/2025

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Concursos » Events gastronòmics » Plats autòctons

30 restaurants de tota Espanya i al voltant de 25 associacions i entitats participaran en la Festa de l’Espardenyà d’Alzira

El diumenge 9 de març, en la plaça del Regne d’Alzira



._000626

El diumenge 9 de març, la plaça del Regne acollirà la Festa de l’Espardenyà d’Alzira que inclou el que serà el IX Concurs Nacional que porta el nom de Francisco José García, impulsor de la recuperació d’esta recepta. Començarà a les 10 del matí i està organitzada conjuntament per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alzira i Global Evemedia.
“Un any més arriba el moment de celebrem este concurs en el que donem a conèixer esta elaboració en homenatge de l’alzireny Francisco José Garcia i que l’any que ve arribarà al 10 aniversari. Hem d’agraïr a totes les empreses i entitats per ser part d’este dia de Festa”, ha recordat l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez.


 
El concurs comptarà amb la participació de prop de 30 restaurants de tota Espanya i al voltant de 25 associacions i entitats. Els participants es repartiran en dues zones:
Els cuiners professionals, que participen per invitació del comitè organitzador, s’ubicaran a la plaça del Regne. Prepararan una espardenyà de 15 racions una d’elles per al tast cec del jurat i la resta es destinarà al repartiment entre els veïns i veïnes perquè puguen tastar cada preparació de manera gratuïta.
La plaça del Mercat acollirà les espardenyaes de les més de 25 associacions, que participen fora de concurs. La seua participació és una peça fonamental per la consolidació d’esta gran festa gastronòmica.
Els ingredients (anguiles, conill, creïlles, ous, l’aigua...), seran subministrats pel comitè organitzador tant als cuiners professionals com als col·lectius.
L’Ajuntament continua amb l’aposta per este concurs culinari, sent el millor dotat econòmicament de la Comunitat Valenciana amb tres premis: el primer, de 3.000 euros, el segon de 1.500 euros i el tercer de 1.000 euros.
Per la seu part, la regidora de Festes, Gemma Alós, s’ha mostrat molt contenta de  de celebrar un any més l’Espardenyà, “És un dia de festa amb el que volem aconseguir recuperar una recepta tradicional alzirenya, posar en valor les nostres senyes de identitat com fem també amb la reganya o l’arròs a l alzirenya. Convidem a tots els alzirenys i alzirenyes a vindre a gaudir d’esta jornada on poden vore a grans cuiners en directe, tastar esta elaboració o gaudir dels bons moments junt a les associacions festives”
L'alcalde ha recordat que, de cara a la propera edició s'estudiarà introduir alguna novetat, amb motiu del 10 aniversari i perquè estarà dins de la programació que es vol preparar per a commemorar el 750 aniversari de la mort de Jaume I.
Ajuntament d’Alzira
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.