2023 serà un any molt important per a la gastronomia de la Comunitat Valenciana

Lunes, 30 de enero de 2023 | e6d.es
• El secretari autonòmic de Turisme ha assistit a Alacant als Premis de l'Acadèmia de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit a Alacant al lliurament dels Premis de l'Acadèmia de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana, on ha destacat que 2023 “serà un any molt important per a la gastronomia de la Comunitar”.

Així, ha recordat que la Comunitat Valenciana acollirà aquest any dos importants esdeveniments gastronòmics, com la gala de lliurament dels Sols Guia Repsol que, se celebrarà a Alacant el pròxim 27 de febrer, i la gal·la ‘The World's 50 Best Restaurants’, que acollirà València el mes de juny.

Colomer ha defensat l'aposta de la Generalitat per impulsar la Comunitat Valenciana com a destí gastronòmic i ha assenyalat que “hem de barallar-ho perquè ningú ens ho regalarà” i la importància de “generar grans aliances”.

Respecte als premis, ha assenyalat que “intercepten, atrapen i focalitzen el talent en aquells que han sigut capaços d'innovar, de ser més sostenibles i de generar bellesa”, per la qual cosa ha reiterat el suport de Turisme Comunitat Valenciana des de la marca L’Exquisit Mediterrani.

L'Acadèmia de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana ha entregat fins a 10 reconeixements a la labor de persones, projectes i iniciatives relacionades amb la gastronomia i el sector agroalimentari en les següents categories: Millor xef, Millor cap de sala, Talent emergent 2022, Restaurant Revelació, Reconeixement a la Trajectòria 2022, Millor Producte agroalimentari 2022, Millor Comunicació gastronòmica 2022, Món del vi 2022, Gestió sostenible 2022, i Empresa gastronòmica 2022. L'Acadèmia està adherida a la Xarxa Gastroturística de l’Exquisit Mediterrani.
Generalitat Valenciana