X˙quer Centre Educatiu acull una jornada sobre ciberseguretat per a menors dĺedat

Jueves, 13 de diciembre de 2018 | e6d.es
• Fran RamÝrez, expert en Seguretat InformÓtica a Telef˛nica i ElevenPaths, ha impartit diverses xerrades dirigides a lĺalumnat de de 5Ŕ i 6Ŕ de PrimÓria, SecundÓria, FP BÓsica i de cicles formatius
.-000472
L'ús de les noves tecnologies i l'accés a Internet per part dels joves i dels menors d'edat ens mostra una nova realitat. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) el 95% dels menors a Espanya es connecta diàriament a Internet i d’eixe percentatge, un 70% ho fa a través dels seus dispositius. Per a abordar aquest fenomen, Xúquer Centre Educatiu ha acollit una jornada al voltant de la ciberseguretat per a fer un ús responsable de la seua activitat a Internet i l’alumnat conega quins son els perills que hi ha a la xarxa.
Fran Ramírez, expert en Seguretat Informàtica a Telefònica i ElevenPaths, ha impartit diverses xerrades dirigides a l’alumnat de de 5è i 6è de Primària, Secundària, FP Bàsica i de cicles formatius. Durant les xerrades, l’expert ha parlat dels riscos a la xarxa, el ciberassetjament, identitat digital i l’ús responsable de les TIC. Fran Ramírez és cibercooperant i les xerrades formen part del programa del INCIBE anomenat “Internet for Kids”.
A més, a cicles formatius ens farà una xerrada anomenada “Hackers de garatge” en la que parla de l’evolució de la paraula “hacker” contant els casos d’èxit de personatges famosos en el camp de la Informàtica, l’aportació de les dones a la Informàtica i els principals hackers espanyols.
Xúquer Centre Educatiu