Sumacàrcer inaugura una exposició interactiva de Stübing sobre la botànica de la Ribera

Sábado, 30 de noviembre de 2019 | e6d.es
• Esta vesprada, a partir de les 19 hores, en el Espai Cultural

._000410

._000389
Sumacàrcer gaudeix de Gerardo Stübing. La localitat inaugura el dissabte l'exposició “Joies botàniques de la Ribera i voltants”, una mostra de gran valor patrimonial que s'obrirà a partir de les 19 hores en el Espai Cultural la Societat i que s'ha pogut programar gràcies a la coordinació de la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Universitat de València, la Generalitat Valenciana i l'ajuntament sumacarcerí que comanda David Pons. Stübing va nàixer a València en 1957 i és professor de Botànica en la Universitat de València. Graduat en Belles Arts, actualment cursa estudis de doctorat en Belles Arts en la Universitat Politècnica de València. D'origen alemany, compta amb una dilatada trajectòria i reconeixement científic en el camp de la Botànica, ciència que ensenya com a professor universitari des de fa trenta anys en la Universitat de València.
L'obra artística de Stübing pot definir-se com el treball romàntic d'un científic. Un inevitable camí d'experimentació estètica que recorre a barrejar tècniques plenament contemporànies, com la fotografia digital, amb altres que van viure els seus millors dies en els segles anteriors. La utilització de negatius analògics convencionals desenvolupats durant el segle XX i negatius de contacte, plasmats sobre el paper mitjançant tècniques com la cianotípia i la platinotípia àmpliament utilitzades en el segle XIX és un bon exemple d'això. Totes aquestes interaccions tècniques culminen en la transposició sobre un suport, generalment el paper, on les factors en joc fan gairebé impossible portar un control estricte sobre la forma i el resultat final. Una mena d'invitació a que l'atzar siga partícip del resultat de la pintura, i que en el seu indeterminisme, fa de cada obra un artefacte únic i irrepetible. Una obra on les tècniques d'índole fotogràfica s'hibriden amb la pintura, el dibuix, a través de l'ús de pintures i tintes aplicades amb pinzell; i el gravat, mitjançant la utilització del tòrcul i a través d'una sèrie complexa d'intervencions.
L'obra "Maig 2050" és la insígnia de l'exposició. Amb ella es pretén transmetre un missatge de denúncia social centrat en la pèrdua de biodiversitat lligada fonamentalment a les activitats humanes i les seves conseqüències com el canvi climàtic. Per a això s'ha ideat una activitat o "happening" amb participació directa dels visitants en la qual es posarà de manifest l'esmentada extinció d'espècies com a conseqüència de la intervenció dels participants.
Segons exposa el alcalde, David Pons García: “Sumacàrcer i Stübing es creuaren el seu camí de la mà del històric científic valencià Cavanilles, Una exposició anomenada “Cavanilles/Stübing: un camí, dues mirades” que, amb la implicació imprescindible del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, va nàixer a Sumacàrcer i amb la que tinguérem l’oportunitat de descobrir la brillant conjugació del talent artístic i especialització botànica de Gerardo.  Amb l’exposició “Joies Botàniques de la Ribera i voltants” reprenem el projecte començat l’any 2014. Un projecte que no es altre que tornar a posar en marxa la col•laboració, més que necessària, entre institucions acadèmiques i de l’administració per fer arribar als nostres pobles l’art entès com ho fa Gerardo, des de la vessant artística i des de la vessant didàctica”.
Ajuntament de Sumacàrcer


._000500