| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 11/08/2018

SECCIONS » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Esdeveniments gastronòmics

Sueca afronta la recta final del seu Concurs Internacional de Paella Valenciana a Mèxic

El Concurs es va dur a terme en el celler de vi més antic antic d'Amèrica, el Celler Marqués de Aguayo, que data de 1593

._000475
En poc més d'un mes es coneixerà el nom del restaurant cuiner de la Millor Paella Valenciana del Món de 2018. Mentre, el Concurs conclou el gran tour internacional que l'ha portat arreu del planeta per buscar els millors candidats per a esta 58 edició. Esta setmana ha tingut lloc la segona semifinal internacional a Mèxic celebrada en esta edició i  en la història del Concurs. La prova gastronòmica s'ha celebrat a Parras de la Fuente, denominat poble màgic en l'estat mexicà de Coahuila.
Com a avantsala d'este certamen, el xef Vicente Montoliu va realitzar una master class d'elaboració del plat on van assistir més d'una vintena de professionals de la gastronomia  que van poder viure en primera persona la preparació d'una autèntica paella valenciana. La mateixa nit Ignacio Chacón va organitzar una vetlada on van acudir nombrosos xefs i personalitats destacades de la vida social mexicana. A més, l'esdeveniment va estar amenitzat pel cantautor mexicà Nicho Hinojosa i pel xef Armando Rodiel, qui va cuinar una paella per a més de 250 persones.
El Concurs es va dur a terme en el celler de vi més antic antic d'Amèrica, el Celler Marqués de Aguayo, que data de 1593, i que és propietat de l'empresari Ignacio Chacón. Xefs procedents de tot Mèxic van demostrar el seu gran coneixement de l'autèntica paella valenciana en un certamen que va ser tot un èxit. L'ambaixador de la Paella Valenciana en Mèxic i Estats Units, Armando Rodiel, va ser el president del jurat compartint responsabilitat amb el xef i ambaixador de la paella valenciana a Costa Rica, Vicente Montoliu, i amb el xef Jordi Cañameras.
Després d'una difícil deliberació es va lliurar el primer premi al xef Manuel Julia, del Restaurant Karbo en Baixa Califòrnia. El segon premi va ser per al xef Marco Martines, del restaurant Hacienda del Marqués en el Saltillo, i el tercer premi va ser per al xef Javier Lecha, de Monterrey.
Durant la jornada del concurs es va comptar amb la presència dels reconeguts xefs, Leo Razo, d'Orange County, i la xef Tatiana Franco, de San Diego (Califòrnia), que van preparar una paella gegant per a més de 2300 persones.
Esta semifinal que s'ha lliurat a Mèxic ha sigut l'última parada abans de la gran final del Concurs Internacional de Paella Valenciana que es disputarà a la localitat de Sueca, el pròxim diumenge 16 de setembre.
Ajuntament de Sueca
 
._000300

._000351
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.