Sueca acull una exposició de fotografies de l’Agrupación Fotográfica Almeriense (AFAL)

Lunes, 6 de mayo de 2013 | e6d.es
• Els amants de la fotografia tenen una cita obligada, fins al pròxim 12 de maig, en l’Espai Claros de la sala d’exposicions Els Porxets

Els amants de la fotografia tenen una cita obligada, fins al pròxim 12 de maig, en l’Espai Claros de la sala d’exposicions Els Porxets, on podran admirar la mostra: Fotografia espanyola dels 50, el grup AFAL. L’Agrupación Fotográfica Almeriense (AFAL) va ser un col•lectiu de fotògrafs espanyols que van iniciar un procés de renovació fotogràfica a mitat del segle XX. El seu principal vehicle comunicatiu va ser la revista AFAL, editada des de 1956. Esta agrupació va sorgir en el marc d’un moviment associacionista fotogràfic a Espanya iniciat en 1945, ja que abans de la guerra civil només existien unes poques: Real Sociedad Fotográfica de Madrid, Agrupación Fotográfica de Cataluña, Real Sociedad Fotográfica de Zaragoza i Foto Club de Valencia; mentres que en 1960 existien ja més d’una trentena. Des d’AFAL es van proposar trencar amb la tradició pictorialista instal•lada en les societats fotogràfiques i oferir nous plantejaments fotogràfics inspirats en altres corrents existents en l’estranger. Un dels seus objectius va ser realitzar una revista oberta a formes fotogràfiques renovades.
L’acte d’inauguració de l’exposició es va celebrar divendres passat, i van assistir els regidors de Cultura, Josep Navarro, i Educació, Raquel Tamarit. La mostra podrà visitar-se en horari de 19.30 a 21.30 hores.
Ajuntament de Sueca