| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 08/10/2019

SECCIONS » General » Agricultura » Economia

Sud-àfrica i Mercosur empren en els seus cítrics pesticides l'ús dels quals està prohibit a la Unió Europea

Segons els resultats de les analítiques realitzades per LA UNIÓ de Llauradors


._000368

._000520
Les sospites denunciades el mes d'abril passat per LA UNIÓ de Llauradors sobre l'ús de matèries actives de pesticides en els cítrics de Sud-àfrica i Mercosur que estan prohibides a la Unió Europea queden totalment confirmades després de les analítiques posteriors efectuades i els resultats de les quals s'acaben de conéixer.
Aquesta organització ha procedit a la compra de cítrics procedents de Sud-àfrica i Mercosur i els ha portats a un laboratori de la Comunitat Valenciana autoritzat tant per la Conselleria de Sanitat Pública com la d'Agricultura per a analitzar-los. Les proves analítiques són contundents i entre altres substàncies es troba la carbendazima (prohibit el seu ús a la UE des de juny de 2016). També destaquen aquestes proves que els cítrics de Sud-àfrica analitzats posseeixen fins a set matèries actives de pesticides, la qual cosa posa de manifest que són menys sostenibles des del punt de vista mediambiental que els nostres.
Tot l'anterior demostra el que ja van denunciar a l'abril LA UNIÓ i AVACU en el transcurs d'una roda de premsa. Hui precisament Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ s'ha reunit amb el president de AVACU, Fernando Moner per a traslladar-li aquests nous resultats.
Després d'aquesta confirmació, LA UNIÓ es posarà en contacte amb les cadenes de distribució-supermercats perquè rebutgen aquells cítrics dels seus proveïdors que continguen matèries actives de pesticides que no es poden emprar en l'àmbit de la Unió Europea. Així, els supermercats donarien mostra de sensibilitat cap als llauradoors, però sobretot davant els consumidors.
Carles Peris assenyala que “una vegada demostrades fefaentment les nostres sospites i davant aquesta situació de competència deslleial i discriminació dels nostres productors malgrat ser europeus, exigim una reciprocitat i per tant la prohibició d'importació de cítrics de països tercers que tinguen autoritzat la utilització de matèries actives l'ús de les quals està prohibit a la Unió Europea i, especialment, aquelles catalogades per l'OMS com a extremada o altament perilloses”.
Antecedents
LA UNIÓ i AVACU van presentar el passat 16 d'abril un estudi que concloïa que els productors de cítrics de Sud-àfrica poden utilitzar 62 matèries actives de pesticides l'ús de les quals està prohibit per als de la Unió Europea. L'estudi de l'organització agrària estava fet sobre les 305 principals matèries actives que s'utilitzen en la citricultura. D'eixes 62 utilitzades a Sud-àfrica, l'Organització Mundial de la Salut té qualificades a 13 com a extremada o altament perilloses.
L'estudi, al llarg d'aquests mesos, s'ha presentat davant les Conselleries de Sanitat Pública i Agricultura, Ministeri d'Agricultura, Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) i davant les Direccions Generals de la Comissió Europea SANTÉ (Salut i Seguretat Alimentària) i TRADE (Comerç).
LA UNIÓ ja deixava clar en l'estudi de fa sis mesos que no s'havien realitzat de moment analítiques a les produccions importades. Però ara ja s'han realitzat les proves en el laboratori i es confirma l'anunciat en el seu moment: els cítrics de països tercers porten pesticides l'ús dels quals es troba prohibit a la Unió Europea, la qual cosa suposa un clar frau per a productors i consumidors. 
LA UNIÓ
 

._000693

._000707
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.