Restaurants d'Alzira, Cullera i Sueca participen en el nou projecte turístic ‘Del Tros al Plat a les Comarques’

Miércoles, 15 de noviembre de 2017 | e6d.es
• València Turisme ofereix tota la informació sobre aquest tema en el seu portal web www.valenciaturisme.org

 
La vicepresidenta del Patronat de Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha presentat el nou projecte turístic de València Turisme ‘Del Tros al Plat a les Comarques’ en el cub #visitvalènciacomarques instal·lat en La Marina de València.
En la trobada amb mitjans de comunicació han participat, a més, el director del Patronat, Evarist Caselles, i els Estrella Michelin de Sents Restaurant, els germans Santiago i Ximo Prieto, i Manuel Alonso, de Casa Manolo. També han assistit representants de la consolidada Associació Menjar i Viure i de la nova Associació de Cuiners i Cuineres de la Comunitat Valenciana.
Pilar Moncho ha agraït la presència dels mitjans de comunicació perquè “ens ajudeu al fet que la filosofia ‘Del Tros al Plat’ siga coneguda per tots. Una filosofia que uneix al producte amb el productor i amb les mans que ho transformen en plats únics i excel·lents”.
‘Del Tros al Plat” arribarà a les comarques valencianes del 17 al 26 de novembre per a reivindicar el territori valencià com a destinació turística excel·lent i com “el camí més curt a la felicitat” del visitant, a través de plats genuïns elaborats amb productes autòctons extrets de la terra i del mar.
El nom utilitzat en aquest ambiciós programa fa referència a la necessària vinculació entre el territori on es conrea el producte alimentari (el tros) i el nus de coneixement que es posa en mans de les capacitats dels cuiners (el plat).

Els consumidors com prescriptors del territori
En la seua intervenció, el director del Patronat ha reconegut que “els millors prescriptors de qualsevol producte són els seus consumidors i, per açò, volem implicar a tots els habitants del territori en aquesta acció ‘Del Tros al Plat als Comarques’, perquè a València l'experiència gastronòmica és molt més que asseure's en una taula”.
En aquest sentit, Manuel Alonso ha assenyalat que no hi ha cap altra comunitat que tinga el rebost que tenim nosaltres perquè en ella hi ha de tot: mar, horta i muntanya”.
“A més- ha agregat-, no solament som el que mengem sinó que també és important del que s'alimenten els productes que consumim”.
Els germans Prieto, de Sents Restaurant, han felicitat per la seua banda al Patronat de Turisme per aquesta acció i han avançat que oferiran un menú fusió amb productes de la terra.

 
Un total de 30 restaurants amb menús especials
Un total de 30 restaurants de vuit comarques participen en aquesta primera edició de ‘Del Tros al Plat a les Comarques’, amb menús que oscil·len entre els 20 i 45 euros (a raó de un menú de migdia, d'entre 20 i 35 euros, i un altre de nit, entre 30 i 45 euros, per cadascun dels restaurants, sense maridatge). València Turisme ofereix tota la informació sobre aquest tema en el seu portal web www.valenciaturisme.org, amb opció d'enviar les sol·licituds de reserva als restaurants.
DIVAL