Les danses de Guadassuar s’estrenaren ahir com a Bé d'Interés Cultural Immaterial

Martes, 21 de agosto de 2018 | e6d.es
• El primer dia tingueren lloc en els carrers Sant Roc i Verge del Rosari. Va ser Cap de Dansa Toni Parra, de la Pirotècnia Crespo
._000523

._000551
Guadassuar està immersa des d'anit en la seua 'Setmana de Danses'; una festa que viu, creix i continua després d'un segle d'història. Enguany de forma més històrica, donat que el Ple del Consell ha aprovat, en este 2018, el decret pel qual les danses de Guadassuar es declaren Bé d'Interés Cultural Immaterial.
Es tracta d'una manifestació festiva que s'emmarca dins de les danses de carrer, característiques de moltes comarques valencianes. Així mateix, conserva una música pròpia que interpreten instruments de banda i consta d'un ritual fix i invariable.
És tradicional que les Danses se celebren a últims d'agost. Són organitzades pels festers de Sant Roc i les festeres de l’Assumpció, gent jove que s'encarrega de l'organització i posada a punt dels balls que es duen a terme cada nit en un carrer diferent de la localitat.
Molts veïns de Guadassuar es congreguen en els carrers per a participar, bé per a ballar, bé per a disfrutar del colorit propi d'esta festa que sempre està acompanyada per la música de la banda.
Cal destacar com una de les característiques més notables d'esta festivitat la imaginació i creativitat dels ‘Trages de Dansa’ que utilitzen els participants; són confeccionats durant tot l'any per ells mateixos, especialment per a esta setmana tradicional. També cuiden al màxim els detalls a l'hora d'engalanar els carrers per els quals es fa el recorregut.
Anit es va iniciar la 'Setmana de les Danses' amb la tradicional cercavila en el què els festers van repartir meló d'Alger als veïns que, com és costum en aquesta localitat, sopen estos dies en el carrer.
La primera cita amb les Danses va tindre lloc al carrer Sant Roc i Verge del Rosari. En esta primera jornada, el Cap de Dansa va ser Toni Parra, de la Pirotècnia Crespo. En finalitzar la festa continuà amb una discomòbil amb animació, en el Ravalet.
Per a la nit del dimarts les Danses es traslladen al carrer Alzira. El Cap de Dansa per a la segon nit de la festa de Guadassuar serà Luisa Domingo Sanz. A continuació, la festa continuarà amb les actuacions de les xarangues El Pito del Sereno i Singersmornings.
E6D

Si alguien desea alguna de estas fotografías en alta resolución
o impresas en papel puede dirigirse al autor de las mismas
a través del correo electrónico 
hykfotografia@gmail.com
o al teléfono 677.293.042 (también Watsapp)