La UPV i Caixa Popular signen un conveni per a la formaciˇ en Sostenibilitat, ╚tica Ecol˛gica i Educaciˇ Ambiental

Lunes, 14 de enero de 2019 | e6d.es
• Caixa Popular aportarÓ recursos financers per al desenvolupament d'activitats formatives
El rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i el Director General de Caixa Popular, Rosendo Ortí han signat un acord de col·laboració per al desenvolupament de la 4a edició del Diploma d'Especialització en Sostenibilitat, Ètica Ecològica i Educació Ambiental que imparteix la UPV.
El rector de la UPV, Francisco Mora, ha afirmat que "encara que aquesta és la nostra primera col·laboració, a partir d'ara treballarem en molts projectes en comú relacionats amb la tecnologia, la ciència, la innovació, el Medi Ambient i la sostenibilitat".
En la mateixa línia, el Director de Caixa Popular, Rosendo Ortí, ha destacat que "avui celebrem l'inici d'un camí que segur que serà interessant, productiu i rendible".
Per part seua, el responsable del Diploma d'Especialització, José Albelda, apunta que aquest títol "pretén mostrar com transitar a formes de pensar i de viure més sostenibles, per a fer-les compatibles amb el reequilibri de la biosfera i l'equitat interhumana, partint de l'ètica ecològica i el principi de suficiència".

Sostenibilitat, Ètica Ecològica i Educació Ambiental
L'objectiu del Diploma d'Especialització en Sostenibilitat, Ètica Ecològica i Educació Ambiental és la formació integral dels alumnes en relació a la crisi ecològica global i els sistemes de transició cap a models sostenibles, així com el desenvolupament del seu perfil educatiu com a agents de canvi social.
Impartit a través del Centre de Recerca Art i Entorn i el Centre de Formació Permanent de la UPV, el Diploma d'Especialització ofereix formació, entre altres, per a especialistes tècnics-ambientals i experts en projectes socioculturals de sostenibilitat en empreses i universitats. A més, permet l'especialització en l'àmbit de l'Educació Ambiental, oferint el perfil professional adequat per a la docència en assignatures amb continguts transversals sobre sostenibilitat en estudis de primària i secundària.
A més de la formació integral que ofereix el Diploma d'Especialització, la UPV ofereix la possibilitat de cursar de manera individual les assignatures del seu pla d'estudis, ja siga de manera presencial o virtual. En total, la formació en sostenibilitat oferta a través d'aquest programa de formació arriba a un centenar d'alumnes, la meitat d'ells externs a la Universitat Politècnica de València.

Caixa Popular i el Medi Ambient
Caixa Popular és una cooperativa de crèdit valenciana sensibilitzada amb la problemàtica mediambiental. Com a part del seu programa de Responsabilitat Social, desenvolupa i promou activitats encaminades a la sostenibilitat del planeta.
El Centre Mediambiental la Calderona és un exemple d'això. Es tracta d'un projecte conjunt entre Caixa Popular i la Fundació Sant Jordi per a crear en la Serra Calderona un centre de formació i sensibilització en matèria mediambiental.

 

OFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006