La Denominaciˇ d'Origen Ribera del X˙quer comenša la temporada

Lunes, 14 de octubre de 2019 | e6d.es
• El Kaki Persimon se salva del temporal DANA i comenša a arribar al consumidor

._000647
L'Alcúdia es vist de gala per a donar la benvinguda a la Denominació d'Origen Protegida Kaki Ribera del Xúquer. Després de mesos de cures i atencions, els arbres de la varietat roig brillant estan llestos per a oferir-nos els primers Kakis de la temporada.
La posada a punt dels Persimon per al delit dels consumidors que porten mesos esperant que arribe aquest moment és la raó per la qual els responsables de la DO hagen celebrat un esdeveniment a l'Alcúdia en el qual s'han donat cita totes les persones que treballen amb la Denominació d'Origen, així com les principals autoritats municipals, autonòmiques i científiques amb les quals col•labora habitualment aquest segell de qualitat.

Suport institucional
Durant l'esdeveniment de presentació de la nova campanya del Kaki Persimon, els principals responsables de l'Administració van acudir per a mostrar el seu suport i destacar els beneficis que suposa l'explotació de la varietat roig brillant per a la comarca.
Per a l'alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom, l'opció dels productors regionals pel Persimon ha suposat un eix de desenvolupament municipal sense el qual el futur de la regió no estaria garantit.
L'encarregada de representar a la Generalitat Valenciana va ser la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Mireia Mollà va confirmar l'aposta de l'executiu regional per la producció agroalimentària de qualitat, diferenciada en el cas del Kaki Persimon amb el distintiu de Denominació d'Origen, vàlid en tot l'àmbit de la Unió Europea.

Més de dues dècades d'història
L'encarregat de realitzar un recorregut per la història de la DO Kaki Ribera del Xúquer ha sigut el seu president, Cirilo Arnandis. En la seua intervenció, ha guiat als assistents per les activitats posades en marxa en el passat per a promoure el coneixement i el consum de la varietat roig brillant. El saber fer local i la determinació a l'hora de buscar consumidors dins i fora de les nostres fronteres són part de l'èxit d'aquesta denominació, que porta més de 20 anys com un referent de la producció hortícola de la Comunitat Valenciana.
Arnandis també ha sigut el responsable d'entregar als reconeixements que, cada any, la Denominació d'Origen concedeix a les persones i institucions que han contribuït al seu èxit.

Investigació culminada
El Consell Regulador ha obert amb la comunitat científica diverses vies d'investigació per a posar de manifest i amb l'aval que suposen els estudis les bondats i beneficis nutricionals de la varietat Rojo Brillant.
Una iniciativa posada en marxa perquè els consumidors vegen en la marca Persimon un aval de sabor, de dolçor, i de beneficis propis de les fruites. En aquest marc de col•laboració s'ha desenvolupat l'estudi dirigit per la professora titular del Departament de Nutrició Ciència dels Aliments de la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid. La doctora Mª Cortes Sánchez ha exposat les conclusions d'aquest estudi, que situa la fibra alimentària com una de les principals aportacions nutricionals dels Kakis DO Ribera del Xúquer. A més, el consumidor trobarà vitamines, antioxidants i sucres naturalment presents, com la fructosa i la glucosa, i molt poca sacarosa.
Denominación de Origen Protegida Kaki Ribera del XúquerOFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006