| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 20/09/2015

SECCIONS » Sueca » Teatre

El MIM de Sueca s’acomiada amb el muntatge familiar Do not disturb de la cia Vaivén

El muntatge, que pujarà a l’escenari del Centre Municipal Bernat i Baldoví a les 19:00h, està destinat al públic infantil i familiar a partir de 4 anys



._000329



._000377

 
Després de quatre intenses jornades en les quals l'emoció del gest ha recorregut les sales i places de Sueca, la Mostra Internacional de Mim a Sueca tanca demà diumenge la seu 26a edició amb l'espectacle familiar Don not disturb (No molestar) de la cia andalusa Vaivén.
El muntatge, que pujarà a l’escenari del Centre Municipal Bernat i Baldoví a les 19:00h, està destinat al públic infantil i familiar a partir de 4 anys i està dirigit per Rosa Díaz, Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut. Un muntatge que traslladarà als espectadors, a través del circ, el teatre i la dansa, al vaivé diari d'una fàbrica de principis del segle XX on treballen quatre personatges que viuen al límit del risc, l'absurd i la tendresa.
En Do not disturb la companyia presenta una escenografia viva situada en una fina línia entre l'objecte i l'escenografia mateixa. De fet, el desenvolupament de l'espectacle transcorre al llarg del muntatge d'una màquina, una gran roda de més de 2 metres de diàmetre i més de 100 quilos de pes. Els quatre personatges de Do not disturb tenen instruccions de construir aquesta roda però no saben exactament com ha de quedar i molt menys quin ha de ser el procés de muntatge. Serà aquest desconeixement el causant de totes les situacions divertides, emocionants i arriscades que sorgeixen durant l'espectacle.
Do not disturb parla també de petites coses, de relacions humanes i com aquestes poden influir directament en un procés més global. La dificultat del procés de muntatge i la mancança de pautes per al mateix representa el present immediat dels personatges, capaç de portar-los a un sentiment comú, la frustració, encara que açò no implique arribar a resignar-se. Per aquest motiu entre tots, més enllà de les diferències, decideixen buscar una solució comuna al problema. Mentre construeixen, apareixen fortuïtes picabaralles, es creen grups... El públic es veurà embolicat així en un joc de xiquets que sabotegen, sense prejudicis, els marges de la realitat.
Vaivén naix l'any 2008 quan Raquel Pretel Ferrándiz i Miguel Moreno coincideixen en la companyia catalana Els Comediants, on ella treballava de ballarina i ell d'artista de circ. Junts creen aleshores el seu primer muntatge La Felicitat en un dos per dos. En 2009 s'incorporen dos acròbates a la formació, Chema Martín i Emilio López Arquillo, i es comença a treballar en el segon treball de la companyia, Piragua, comptant a més amb Iván Monjo, compositor i músic, i Marta Sitjà, ajudant en la direcció, clown i també intèrpret de música en directe. Do not disturb, estrenat en 2011 és el seu últim espectacle.

Programació completa per al diumenge: www.mimsueca.com


 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.