El mes de maig s'han registrat 191.567 contractes de treball, la xifra més alta des que es tenen dades

Miércoles, 5 de junio de 2019 | e6d.es
• 8.742 persones han abandonat l'atur en la Comunitat durant aquest últim mes

._000632
._000603
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d'atur registrat del mes de maig fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, i dels quals es desprén que 8.742 persones han abandonat l'atur en la Comunitat durant aquest últim mes.
Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat siga l'autonomia amb el tercer major descens, després d'Andalusia i Catalunya, i amb menor atur en valors absoluts en una dècada.
"Ens vam mostrar moderadament satisfets d'anar consolidant aquest camí cap a la recuperació -ha assenyalat sobre aquest tema- si bé des de la Generalitat i Labora som molt conscients que els problemes de precarietat i temporalitat, especialment entre els joves i les dones, encara estan molt presents".
Així mateix, ha ressaltat que "la millora, contràriament al que podíem pensar per l'inici de la campanya d'estiu, ha estat molt distribuïda entre els diferents sectors". En aquest sentit, ha detallat que l'atur descendeix en tots els sectors, en l'agricultura (-3,70%), en la construcció (-2,85%), en la indústria (-2,58%), en els serveis (-2,32%) i en el col•lectiu sense ocupació anterior (-1,56%).
Per grups de població, la reducció de persones desocupades també arriba a totes les franges d'edat, encara que les dones continuen sent les menys beneficiades.
D'altra banda, el mes de maig s'han registrat 191.567 contractes de treball, la xifra més alta des que es tenen dades, que suposen un increment intermensual del 18,04% i un increment interanual del 1,82%.
G.V.

._000600
Rustibó  ._000608  The Texas