| Edición diaria núm: | Año: 9 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 16 de mayo de 2017

SECCIONES » Gastronomía y ocio en la Ribera » El jurat del II Concurs Nacional de Paella de Cullera estarà format per Estrelles Michelin i de Top Chef
» Arroz » Eventos gastronómicos

El jurat del II Concurs Nacional de Paella de Cullera estarà format per Estrelles Michelin i de Top Chef

El pare de la gastronomia valenciana, Salvador Gascón, presidix el grup d'experts que dictaminarà qui cuina el millor arròs autòcton


._000344
El II Concurs Nacional de Paella de Cullera tornarà a comptar enguany amb un jurat de prestigi. Estrelles Michelin i del programa Top Chef formaran part del grup d'experts que dictaminaran el pròxim 23 de maig qui ha cuinat el millor plat autòcton.
La presidència del tribunal l'ostentarà el pare de la gastronomia valenciana i creador de la recepta de la Paella de Cullera, Salvador Gascón. Al cullerenc l'acompanyaran Kiko Moya, Estrella Michelin del restaurant l'Escaleta de Cocentaina i Alejandro Platero, de l'establiment Macel•lum de València, finalista de l'anterior edició del programa Top Chef.
La terna es completa amb personatges de renom del món de la gastronomia com Alfredo Alonso de Rías Gallegas, Nuria Sanz de l'Estibador i els riberencs Fausto Clemente del Grupo Rex i Iván López de Camí Vell.
També hi haurà representació de les més altes institucions turístiques i de Denominacions d'Origen de la Comunitat Valenciana. Javier González del CdT i el gerent de la DO Arròs de València, Santos Ruíz, formen part de la llista desvetlada hui per l'organització. També forma part el crític gastronòmic i director de l'Almanaque Valenciano, Juan Lagardera.
Gascón considera que el jurat de la segona edició es troba «a l'altura» d'un concurs que destaca per la seua qualitat. «L'any passat vam posar el llistó molt alt i l'hem mantingut», apunta. En eixe sentit, recalca el suport del món de la gastronomia a un plat jove però que reflectix a la perfecció la filosofia de Quilòmetre zero, tan en voga en estos moments.

Tancament del termini
L'organització del concurs ha tancat ja el termini d'admissió de candidats encara que no donarà a conéixer el nom dels participants fins al mateix dia del certamen per a oferir les màximes garanties. De moment solament es coneixen els tres guanyadors de la preselecció local, que tenen plaça en la final: Restaurant El Blanco, El Rincón del Faro i el Club de Tenis.
El creador del plat considera que l'interés suscitat entre els professionals de la gastronomia per participar en el concurs «ha sigut molt alt». Prova d'açò és que al principi anava a tindre caràcter biennal i ha passat a ser anual.
Enguany a més té el suport de l'Associació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Cullera y la Ribera Baixa i la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) que coorganitzen amb l'Ajuntament de Cullera. Una vegada més, el concurs reunirà  destacades personalitats del món de la gastronomia, la política i la societat en general en la plaça de l'Oasi. A més, l'esdeveniment ha incorporat un vessant solidari, ja que les paelles que es van cuinar en la fase local es serviren posteriorment a usuaris dels Serveis Socials.
La Paella de Cullera és un plat d'alta cuina que s'elabora amb ingredients autòctons com l'arròs Senyorial i peix de la llotja. L'objectiu del concurs és la promoció de la gastronomia cullerenca. Així mateix, s'erigix com a element diferenciador de la gastronomia local a més de servir de punta de llança de la resta de productes característics i originals de la ciutat.
El concurs compta amb tres premis en metàl•lic valorats amb 2.000 euros per al guanyador, 1.500 per al segon classificat i 1.000 per al que obtinga el tercer lloc. La resta de participants rebran un diploma acreditatiu.
Ajuntament de Cullera
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 1Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.