| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 13/01/2019

SECCIONS » Cullera » Turisme

El Castell de Cullera torna a batre rècord de visitants i supera els 33.000

La fortalesa registra en 2018 el seu millor any des que es va obrir al públic i encara el nou exercici integrant-se en una xarxa nacional


._000246

._000562
El Castell de Cullera s'aferma com el monument més visitat de la Ribera. L'any que acaba de tancar-se ha deixat una nova xifra rècord de visitants per a la fortalesa. En total, 33.588 persones van passar per les seues instal•lacions, d'acord amb  les xifres facilitades per la regidoria de Patrimoni Històric i Museus.
La xifra és sensiblement superior a la de l'any 2017, fet que consolida el creixement d'este atractiu turístic, consolidat ja en l'oferta del municipi i que registra un flux continu de visites al llarg de tot l'any.
En ell, a més de conéixer de prop la seua història i visitar el Museu Arqueològic Municipal, es poden admirar diverses exposicions temporals o assistir a espectacles teatrals o musicals com les populars Nits del Castell.
Per mesos, l'agost amb més de 5.000 persones fou el que major nombre d'accessos tingué, seguit pel maig quan es superaren àmpliament els 4.000 i el juliol i setembre per igual, mesos estos últims en els quals es van fregar els 4.000 assistents.
L'ampliació de l'horari duta a terme l'any 2016 ha estat un altre dels factors decisius perquè el Castell entre a formar part de rutes i circuits turístics, ja que és visitat no solament pels turistes que passen les seues vacances a Cullera sinó també per excursions que l'inclouen entre les seues parades.
No en va, en els mesos de temporada mitjana i baixa és on més creixen els turistes que busquen conéixer l'atractiu patrimonial de la ciutat, la qual cosa convertix al Castell en un element clau en la desestacionalització del turisme.

Perfil del visitant
El perfil del visitant del Castell respon al del turista nacional, procedent sobretot de la Comunitat Valenciana, Madrid, les dos Castelles, Catalunya i el País Basc per este ordre. El percentatge d'estrangers torna a incrementar-se i arriba al 23 %. Francesos, anglesos, alemanys i italians estan al capdavant d'un total de 40 nacionalitats diferents entre les quals creixen els turistes xinesos i japonesos.
Amparo Jover Colubi, regidora de Patrimoni Històric i Museus, ha ressaltat que «el Castell de Cullera es consolida com un dels nostres atractius turístics i culturals per excel•lència que contribuïx a dinamitzar l'activitat turística al llarg de tot l'any».
Així mateix, Jover ha apuntat que la previsió és que la senda de creixement es consolide gràcies a projectes com la integració de la fortalesa en una xarxa nacional de castells i palaus.
Construcció de l'època califal és Bé d'Interés Cultural (BIC), el Castell de Cullera té a més un caràcter llegendari atés que durant la reconquesta cristiana va resistir als intents d'assalt del Rei Jaume I, qui només va poder apropiar-se'l el 1239 després de la capitulació pacífica dels musulmans.
Ajuntament de Cullera
 

 


El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.