5.000 persones han abandonat l'atur en la Comunitat durant aquest últim mes de juny

Miércoles, 3 de julio de 2019 | e6d.es
• Destaca la important baixada de l'atur entre els joves, la qual cosa pot deure's en bona mesura als contractes temporals d'estiu

._000472
._000448 
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d'atur registrat del mes de maig fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, dels quals es desprén que 5.061 persones han abandonat l'atur en la Comunitat durant aquest últim mes, la qual cosa representa una baixada del 1,42%.
El responsable de Labora ha destacat que, malgrat estar en un període marcadament estacional, la millora s'ha estés a tots els sectors (menys a l'agricultura), i ha ressaltat la bona evolució de la indústria i les persones sense ocupació anterior.
Quant als grups d'edat, Enric Nomdedéu ha posat l'accent en la important baixada de l'atur entre joves (-6,25%), si bé ha assenyalat que, des del Consell, "som conscients que això es pot deure, en bona mesura, als contractes temporals d'estiu".
Nomdedéu ha recordat que Labora acaba de posar en marxa la nova edició de *Avalem *Joves Plus, el programa d'ocupació juvenil més ambiciós de tota la Comunitat, i que afavorirà que, al voltant de 3.000 joves, tinguen la seua primera experiència laboral en la seua entitat local.
El responsable d'Ocupació ha ressaltat que la xifra de persones desocupades es troba ja per davall del nivell de desembre del 2008. "Així doncs ha afirmat_ continuem consolidant la recuperació econòmica, amb unes xifres que, malgrat l'estacionalitat, han estat raonablement distribuïdes entre sectors i grups de població".
Així, ha detallat que, en termes interanuals, s'ha produït un descens de l'atur del 4,30% (15.773 persones parades menys que fa un any). La Comunitat és la tercera autonomia on la baixada anual de l'atur, en termes absoluts, és més fort.
Quant a les contractacions, el mes de juny s'ha registrat un total de 185.685 contractes de treball, la qual cosa representa la tercera xifra més alta d'un mes de juny des que es tenen dades.
També destaca la xifra d'afiliacions a la Seguretat Social. Al juny, s'ha aconseguit la xifra d'1.923.368 afiliacions, la millor dada d'un mes de juny des de 2008.Nomdedéu destaca que 5.000 persones han abandonat l'atur en la Comunitat durant aquest últim mes de juny.
G.V.


._000410

._000565