| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 18/06/2015

ALTRES TEMES » CIÈNCIA I TECNOLOGIA » Medicina » Neurociència » Tecnologia

Una pierna ortopédica que siente

La prótesis posee unos sensores conectados a los nervios sanos y permite a su usuario ir en bici, correr e incluso practicar escalada


Una prótesis que siente, eso es lo que el profesor Hubert Egger en la Universidad de Linz, en Austria, ha logrado desarrollar. Seis sensores situados en la planta del pie artificial, conectados a los estimuladores que se sitúan dentro de la zona del muñón, miden el contacto con la superficie y el desplazamiento de la prótesis. Esta información se transmite a las células nerviosas y después al cerebro, proporcionando al usuario sensaciones sobre el tipo de suelo y la presión que ejerce sobre el mismo. Además de incrementar el equilibrio y la seguridad de su usuario, también ayuda a erradicar el dolor del 'miembro fantasma'. Wolfgang Rangger, un exprofesor austríaco de 54 años que perdió su pierna en 2007, es el primer usuario de esta prótesis gracias a la que puede ir en bici, correr e incluso practicar escalada.
._000379




El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 1Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.