| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 30/07/2013

ALTRES TEMES » CIÈNCIA I TECNOLOGIA » Investigació

Participar en rituales dolorosos incrementa la actitud cívica y solidaria del individuo

El dolor vuelve a las personas más solidarias


Científicos de la Universidad de Victoria en Wellington, Nueva Zelanda, publican un estudio que respalda la teoría de que participar en rituales dolorosos incrementa la actitud cívica y solidaria del individuo. Joseph Bulbulia, Ron Fischer y  Paul Reddish son los investigadores que por primera vez han trasladado sus investigaciones a un medio humano natural a fin de descubrir por qué los rituales religiosos perviven aún en las sociedades modernas.
El trío de científicos se desplazó en persona a Isla Mauricio, en mitad del océano Índico para vivir en persona el festival hindú de Thaipusam, que engloba rituales religiosos de distinta intensidad. En la fiesta se viven tanto rituales extremos como el Kavadi, en el que cuelgan de sus cuerpos perforados las ofrendas dedicadas a su dios, como ritos más moderados que sólo implican cantar y rezar.
Los doctores seleccionaron al azar un amplio número de devotos de ambos rituales y les preguntaron sobre su identificación con los rituales que acababan de tener lugar. Al mismo tiempo, les dieron una cantidad de dinero equivalente al salario de dos días y les sugirieron realizar donaciones anónimas al templo. De este modo, los científicos determinaron que los niveles de beneficencia en función de los distintos ritos y las implicaciones personales.  Leer artículo complet en muyinteresante.es

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.