| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 16/06/2014

ALTRES TEMES » EL CAS 21 » Criminologia » Investigació

Las pequeñas casas de los horrores de Frances Glessner

Una pionera que diseñaba detalladísimos dioramas en forma de casas de muñecas con auténticas escenas criminales


Frances Glessner Lee fue una rica heredera que dedicó toda su fortuna al estudio de la criminalística, una vida entera ocupada en la investigación de crímenes. Fundadora del departamento de medicina legal de la Universidad de Harvard, creó la primera oficina dedicada al estudio de la medicina forense en los Estados Unidos.
Una pionera que diseñaba detalladísimos dioramas en forma de casas de muñecas con auténticas escenas criminales. Pequeñas casas de los horrores a escala que utilizaba como herramienta pedagógica y de investigación. Conocida como "Fanny" por su entorno, no pudo comenzar sus estudios hasta los 52 años, ya que tuvo que esperar hasta la muerte de su hermano en 1930 por la negativa familiar a que una mujer realizara estudios universitarios.
Sus creaciones tenían tal nivel de detalle que reproducían fielmente todos los objetos de asesinatos sin resolver. "Fanny" era una abuela entrañable a la que le gustaban los sorprendentes cuentos de Sherlock Holmes, su figura inspiró el personaje Jessica Fletcher de la serie de televisión 'Se ha escrito un crimen' y más recientemente "al asesino de las miniaturas", personaje de la no menos popular serie CSI. Leer noticia completa en elzo-meridianos.blogspot.com.es

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.