| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 25/07/2013

ALTRES TEMES » CIÈNCIA I TECNOLOGIA » Astronomia

¿Cada cuánto tiempo cambia la duración del día?

Hace 300 millones de años era de 21 horas, y el año duraba 450 días


Llamamos día al tiempo que tarda nuestro planeta en girar completamente alrededor de su propio eje. Hace 300 millones de años era de 21 horas, y el año duraba 450 días. Pero en la actualidad tenemos días de 24 horas y años de 365 días de duración.
No obstante, el tiempo que se invierte en una rotación terrestre fluctúa. Por un lado, el tiempo que tarda la Tierra en dar un giro alrededor de su eje es diferente en un rango de milisegundos cada día del año, debido al impacto de los patrones meteorológicos, de las corrientes marinas y de otros factores. Pero además Richard Holmes, de la Universidad de Liverpool en Reino Unido, y Olivier de Viron, de la Universidad de París (Francia) han identificado que hay cambios periódicos al largo plazo. Concretamente, cada 5,9 años el planeta atraviesa un período de varios meses durante los cuales la longitud de cada día es mayor o menor de lo considerado "normal".  Leer artículo completo en muyinteresante.es
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.