X˙quer Centre Educatiu celebra el Dia de la Dona

Viernes, 6 de marzo de 2020 | e6d.es
• El divendres 6 de marš penjarem el mural al centre perquŔ qualsevol dona que vulga puga escriure al mural un sentiment, un pensament, una paraula inspiradora
 
._000472
Des de les tres etapes del centre, Infantil, Primària i Secundària, hem preparat una tasca per commemorar el Dia de la Dona amb la participació de les famílies. Volem que totes les xiquetes i dones del centre: mares, iaies, ties, cosines, alumnes, mestres, personal de menjador i neteja, etc. que vulguen participar, ens porten una foto de tamany 10x15 d'elles mateixes, individuals o grupals.
Nosaltres les utilitzarem per fer un mural on escriurem la paraula "DONA" i engantxarem les fotos fent un collage amb totes elles.
El divendres 6 de març penjarem el mural al centre perquè qualsevol dona que vulga puga escriure al mural un sentiment, un pensament, una paraula inspiradora.
A més a més, el mural està acompanyat per un cartell realitzat per l’alumnat des de l’àrea de Plàstica amb xapes de fusta que està en un lloc visible de l’entrada del centre. I, aquests dos elements, aniran envoltats de les lletres de l’alfabet que rendeixen homenatge a dones fortes de la història, moltes d’elles desconegudes. Lletres il·lustrades amb la professió o habilitat de cadascuna i una fotografia i xicoteta referència a cada DONA.
L’etapa de primària ha volgut participar d’este dia amb el projecte ‘Dones escriptores, aprenem d’elles’, tasca que gira al voltant d’autores que treballen les emocions, els estereotips i com transformar-los i el posicionament de les dones a la societat, entre d’altres. Adela Turín, Nella Bosnia, Anna Llenas, Elena Favilli, Astrid Lindgren, Mónica Carretero i Babette Cole són les escriptores que ja estem treballant als sis cursos. Cadascuna d’elles tracta temes que considerem essencials per al creixement emocional i social de l’alumnat, tant de les xiquetes com dels xiquets i que ens està reportant moments molt enriquidors perquè el dia de la dona siga una data significativa per a totes i tots ells.
Des de les diferents Tutories de Secundària es realitzen activitats dins l’aula per aconseguir el vertader empoderament de la dona en la societat actual.
A més a més, i de manera extraordinària, el centre acull durant el mes de març l’exposició itinerant del I Concurs de fotografia al voltant dels ‘Micromasclismes en la vida quotidiana’, organitzat pel Departament de Salut de l’Hospital de la Ribera D’Alzira, on l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va participar i va rebre tres mencions.
Xúquer Centre Educatiu 
  

  

._000472VD