Units x València-DV recorre l'arxiu de la denúncia a l'alcaldessa de Carcaixent

Jueves, 6 de febrero de 2014 | e6d.es
• Per malversació de cabals públics

._000252
“Volem arribar fins al fons de l'assumpte, per a defensar els interessos de tots els veïns de Carcaixent”. Així de contundent s'ha mostrat la portaveu municipal d’Units x València-Demòcrates Valencians (UxV-DV), Ana Calatayud, després d'interposar un recurs contra la decisió de la Jutge del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d'Alzira d'arxivar la causa contra l'alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella, per un presumpte delicte de malversació de cabals públics. Segons s'ha assegurat des d’UxV-DV “entenem que no resulta procedent acordar el sobreseïment provisional quan queden per practicar tot un seguit de diligències de notable rellevància per a la determinació de la possible existència de malversació, per la qual cosa considerem que no s'ha pogut arribar al fons de l'assumpte”.
En concret, segons han afirmat els advocats d’Units x Valencia-DV, “s’està pendent de determinar si l'import pagat al lletrat es correspon amb els treballs efectivament realitzats” així com “tampoc s'ha determinat si és lícit que l'Ajuntament contractara a l'advocat que va contractar o s'han vulnerat els requisits previstos en la Llei de contractes de l'Estat per conflicte d'interessos dels membres del govern i alts càrrecs de l'administració”. Cal destacar que eixe advocat contractat per l'Ajuntament és marit d'una de les edils de l'equip de Govern i actualment exerceix la presidència local del Partit Popular, força que ostenta el govern municipal. Ana Calatayud ha mostrat la seua sorpresa davant la decisió de la Jutge, el passat 21 de gener, d'arxivar provisionalment la causa; “ens ha sorprès que no es trobe delictiu el fet que l'Ajuntament haja pagat una minuta de 9.000 euros més IVA a un advocat que és marit d'una de les integrants del propi equip de Govern, per la defensa de l'alcaldessa per un presumpte delicte electoral, quan l'origen del presumpte delicte res té a veure amb l'exercici de les seues funcions i per tant haguera tingut de pagar-ho de la seua pròpia butxaca o la del seu partit”. Per a Calatayud, “estaríem d'acord que la despesa l’assumira el Consistori si fóra per un procediment judicial derivat d'un acte relacionat amb el càrrec i sempre que no existisca conflicte d'interessos, com a marca la llei, però en este cas no es dóna ni una cosa ni l'altra”. Tot este assumpte va arrancar el 16 de maig de 2012 quan el Fiscal va decidir obrir diligències d’investigació per presumpta malversació de cabals públics en l'Ajuntament de Carcaixent. Segons es pot llegir en els escrits de la fiscalia, sembla ser que l'actual alcaldessa de la localitat Lola Botella no va confiar en els lletrats municipals per a la seua defensa en una causa per frau electoral i va contractar a un advocat amb vinculacions polítiques i personals amb membres de la corporació local. No obstant açò els costos derivats d'esta defensa “no van ser sufragats per mitjans propis de Botella sinó amb fons de la corporació municipal, i va ser la pròpia Botella (la mateixa beneficiària de l'acció) qui va revisar posteriorment la factura emesa per l'advocat i la va signar per a que l’Ajuntament la poguera pagar” segons s'ha assegurat des d’Units x València-Demòcrates Valencians.
Per a la representant municipal de UxV-DV, Ana Calatayud, “estem travessant una època difícil en la qual són massa els casos que queden impunes i amb estupor veiem com és més fàcil que un jutge acabe inhabilitat abans que un càrrec públic del PP o del seu entorn siga condemnat”. Esta circumstància, segons manifesta Calatayud, “està creant un ambient propici a la impunitat” pel que “els antecedents que ja hem vist en estos últims anys respecte a l'aplicació de la justícia, ens fan témer que la senyora Botella es lliurarà en els tribunals d'haver de donar comptes per les seues actuacions”; però “malgrat açò, no podem deixar de confiar en la justícia” ha assegurat Calatayud.
UxV-DV  Carcaixent