Una tesi doctoral sobre el turisme sostenible a Cullera guanya el premi d’investigació Joaquín Olivert

Miércoles, 16 de diciembre de 2020 | e6d.es
• En esta segona edició, l’anàlisi del sector pesquer al municipi de la cullerenca Lorena Grau també ha estat reconegut

._000696
Una tesi doctoral sobre el turisme sostenible a Cullera elaborada per la doctora Danielle Pimentelle de Oliveira ha sigut la guanyadora del II Premi d’Iniciació a la Investigació ‘Joaquín Olivert’, impulsat per la Càtedra ‘Ciutat de Cullera de la Universitat de València i l’Ajuntament de Cullera i dotat amb 750 euros.
‘El nivel de sostenibilidad turística a través de un índice sintético amparado en los 17 ODS: los casos de Canet d’En Berenguer, Cullera i Oliva’ és com es titula aquesta tesi. En paraules de la seua autora “a Cullera poguérem descobrir el nivell de sostenibilitat econòmica, política, mediambiental i social sentit per la població, i a través de la metodologia del treball hem detectat que Cullera està camí de ser un municipi sostenible”.
A més, enguany també s’ha reconegut altre dels treballs per la seua excel·lència. Es tracta del treball final de grau de la cullerenca Lorena Grau, un treball centrat en un anàlisi evolutiu de la pesca al municipi. Incentivar els productes de quilòmetre zero de la llotja, el control de l’explotació pesquera o la disminució de les embarcacions i la flota pesquera són alguns dels temes que ha tractat la guardonada amb l’accèssit.
L’entrega d’estos premis s’ha realitzat este matí al Rectorat de la Universitat de València. Un acte on l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha destacat la transcendència dels estudis com a font de coneixement per a la promoció de Cullera i de qüestions relacionades amb la ciutat.
La màxima autoritat local ha felicitat també les premiades perquè són dos treballs que “ens ajuden a analitzar el desenvolupament local, el turisme i la sostenibilitat. Per una banda sobre la implementació i control de polítiques actives en relació als ODS i el turisme, i per altra banda sobre un dels sectors més importants per a Cullera com ho és el pesquer”, destaca Mayor.
Finalment, la vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València, Maria Dolores Real, ha fet incís en que “la entrega d’estos premis és un poc la culminació de tot el treball que s’està realitzant entre la Universitat i l’Ajuntament, perquè són estudis que se poden transferir a Cullera i això és un dels objectius principals de la Càtedra”. 
Ajuntament de Cullera
 

._000681

._000772