Una despertÓ popular i la mascletÓ han sigut les principals activitats falleres de hui a Alzira

MiÚrcoles, 16 de marzo de 2016 | e6d.es
• Esta nit, amb el final de la plantÓ arrancaran els tres dies oficials de falles 2016

._000fallassemanasanta

Este matí, sobre les 08:00 hores, s'ha dut a terme una ‘despertà' popular per part de totes les comissions falleres d'Alzira que ha discorregut al llarg de l'avinguda Sants Patrons.
A les 14:00 hores, puntual a la seua cita, s’ha celebrat en la Plaça del Regne la primera disparà del III Concurs de Mascletades  a càrrec de la Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes i patrocinada per el Ajuntament d’Alzira.
En declaracions del pirotècnic José Manuel Crespo, “esta ha sigut una mascletà clàssica, pero improvisada per la limitació que tenim ací en esta plaça que em substituït per rellams i un terratrèmol contundent amb un punt i final rítmic amb silbato de tro per a substituir la part aerea”. A més, el artista afirmà que seria partidari de traslladar de lloc la tradicional mascletà a la Plaça del Regne degut a les limitacions ja que “com artista i professional mire per el meu espectacle, i no poder disparar foc aeri afecta a la espectacularitat de les mascletades”.
Com a colofó a la jornada, a les 24:00 hores, es durà a terme la ‘plantà' oficial dels monuments fallers grans i infantils. Les falleres majors d'Alzira Laura Gomar Daviu i Almudena Molina Sales amb les seues d'honor i la Junta Local Fallera visitaran distintes comissions falleres en l'antesala de les festes falleres.
A les 00:00 hores, començaran oficialment els tres dies de falles.
Texto: Miguel Ángel Martínez
Fotos: Hayack

 

Si alguien desea alguna de estas fotografías en alta resolución
o impresas en papel puede dirigirse al autor de las mismas
a través del correo electrónico
 
hykfotografia@gmail.com
o al teléfono 677.293.042 (también Watsapp)
 

Todas las noticias de Alzira en www.elseisdoble.com