Una caravana contra el cāncer recorrerā la Ribera Alta

Viernes, 15 de abril de 2016 | e6d.es
• “Correm per tu”, el lema del Repte Solidari 2016 que cobrirā la distāncia entre Setaigües i Carlet a favor de l'Associaciķ Espanyola Contra el Cāncer de Valčncia

._000256


._000414
 
Un total de 30 corredors no aficionats, 24 hores i 117 quilòmetres per davant sense descansar, a una mitjana de nou quilòmetres per hora. Este és l'objectiu del Repte Solidari 2016 que enguany eixirà de Setaigües el 29 d'abril per a arribar a Carlet l'endemà i tot a favor de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC València).
La presentació oficial d'esta caravana contra el càncer ha tingut lloc al Teatre Giner de Carlet, on els participants han arreplegat la bossa del corredor amb els dorsals que porten el lema “Gota del teu cor” i porten impresos els noms de les persones afectades per càncer per les quals corren.
Així mateix, s'ha donat a conéixer la I Marxa Solidària Carlet Contra el Càncer de 4 quilòmetres de recorregut, a la qual s'ha animat a participar a tots els habitants d'esta localitat. La seua eixida el dia 30 d'abril coincidirà amb l'arribada del Repte, a les 18.30 hores. Esta marxa forma part del Circuit Run_Càncer 2016 que organitza AECC València per a fomentar hàbits saludables i recaptar fons amb les inscripcions que es destinen íntegrament a la investigació oncològica.
En este acte han participat l'alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, el president d'AECC València, Tomás Trenor, la presidenta de la Junta Local de Carlet d'AECC, Rosa Mª Tapia, el president de la Fundació Caixa Carlet, Salvador Tapia, i el promotor del Repte Solidari, José Antonio Miguel Garrido.
L'alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, va voler recordar el moment en què Carlet va ser triada població d'arribada del repte i la gran il•lusió que va suposar per a tots els veïns. Així mateix, també va indicar: “És un motiu d'orgull que a Carlet confluïsquen estos dos esdeveniments esportius, perquè la nostra ciutat és oberta i els seus ciutadans són acollidors i solidaris.” També va indicar que este Repte Solidari és una carrera per la vida en què s'han unit 32 forces que correran juntes per a recaptar fons que aconseguisquen que esta malaltia siga 100 % curable.
Per la seua banda, Tomás Trenor ha destacat que “amb estes iniciatives pretenem que la població es pose en marxa i faça exercici perquè d'esta manera es poden previndre el 40 % dels càncers. Així mateix, la recaptació que s'obté permet a l'AECC continuar avançant en la investigació d'esta malaltia”.
En la seua intervenció, José Antonio Miguel Garrido ha assenyalat que “l'únic requisit per a poder participar en este repte és compartir una història personal per a ajudar a la lluita contra el càncer. La nostra meta és eixir junts, patir junts i arribar junts, abanderant el missatge de la importància de la prevenció del càncer per les 13 poblacions que travessarem”. També, i després dels esdeveniments ocorreguts el passat cap de setmana, ha incidit que la caravana del Repte Solidari comptarà amb la presència d'una ambulància d'Algemedics, que donarà suport amb el seu equip mèdic i servei d'emergència. A més, els acompanyen en esta aventura quatre xofers i dos furgons de Mercedes Benz.
Esta llarga distància a peu i la I Marxa culminaran amb un multitudinari sopar solidari a Carlet per a 500 persones la recaptació del qual (15 euros per persona) es donarà a AECC València.
Ajuntament de Carlet

Seguix el Repte Solidari en:  Twitter: @retosolidario / Facebook: Reto Solidario
Apunta’t a la I Marxa Solidària de Carlet en: Runcancer