Un total de 19 persones participen en el programa de Voluntariat pel Valencià d’Algemesí

Miércoles, 24 de junio de 2015 | e6d.es
• Es tracta de posar en contacte persones que volen aprendre a parlar en valencià amb voluntaris que estan disposats a assumir un compromís d’una hora a la setmana per tal d’ajudar-los
._000256
 
La sala d’actes del Casino Lliberal ha acollit l’acte de clausura d’una nova edició del Voluntariat pel Valencià, en el qual han participat un total de sis parelles lingüístiques i dos grups de conversa amb tres aprenents al llarg del curs escolar, des del mes d’octubre fins al mes de juny. En l’acte, l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, que a més porta les competències de Promoció del Valencià, va repartir els diplomes que acrediten la participació en el programa, alhora que va animar a participar en este programa que compta amb un grup de voluntaris que duen a terme les tasques d’ensenyament d’una forma desinteressada. L’Ajuntament d’Algemesí col•labora en este projecte d’Escola Valenciana des de l’any 2008. Es tracta de posar en contacte persones que volen aprendre a parlar en valencià amb voluntaris que estan disposats a assumir un compromís d’una hora a la setmana per tal d’ajudar-los.
L’Agència de Promoció del Valencià, Aviva Algemesí, prepara ja una nova edició del programa de voluntariat que es convocarà a l’octubre. En la cloenda, el voluntariat va aportar suggeriments per a millorar el projecte i sumar nous aprenents de cara al curs 2014-2015. El programa no va adreçat solament a les persones nouvingudes que necessiten o volen aprendre valencià, sinó per a qualsevol persona que no trobe un entorn pròxim on parlar-lo i vulga aprendre’l.
Ajuntament d'Algemesí