Un suecŕ, en el més alt del culturisme

Jueves, 25 de mayo de 2017 | e6d.es
• El suecŕ Borja Vendrell s’ha proclamat campió en esta temporada en la III Copa de Valčncia i en el campionat Costa Blanca
._000448 

._000368
Sorprèn la quantitat d’esportistes suecans que despunten en les respectives disciplines. La capital de la Ribera Baixa compta també amb figures destacades de l’esport fins i tot al culturisme clàssic. El suecà Borja Vendrell s’ha proclamat campió en esta temporada, en la III Copa de València i en el campionat Costa Blanca, i ha tingut també una participació destacada en campionats de reconegut prestigi com ara al Nacional de Noray i al Open Verónica Gallego.
El jove suecà es va proclamar campió de la III Copa València quedant primer en la categoria de culturisme clàssic, a més de campió absolut de la prova. Mentre al campionat Costa Blanca, a Alacant, va aconseguir la medalla de plata i l’or al millor posador. I és que, a la modalitat de culturisme clàssic el més important es tindre un físic estètic, però a més, l’estatura i el pes han d’anar en concordança.
Al campionat Nacional de Noray, a Santa Pola, va aconseguir la medalla de plata també a la modalitat de culturisme clàssic i a la categoria de talla mitja. I al Open Verònica Gallego, celebrat recentment a Benidorm, va aconseguir quedar quart classificat, el que li ha donat el passe per a participar al Campionat d’Espanya, tot i que no hi assistirà per motius personals.
El culturisme és un esport molt sacrificat per als esportistes que el practiquen de manera professional, atès que tenen que seguir una dieta molt estricta sobretot per no passar-se’n del pes establert en la modalitat i categoria que competeixen. Abans de les competicions la dieta és encara més estricta, poc a poc han d’anar restringint-se els carbohidrats i la setmana abans de la competició realitzen el que es coneix com deshidratació, que consisteix en beure molta aigua els tres primers dies de la setmana i després deixar de beure. Vendrell porta practicant este esport des dels 17 anys i en competició des de l’any 2012. 
Ajuntament de Sueca