| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 30/09/2013

POBLACIONS » Alberic » Música

Un cap de setmana de música i visita guiada per Alberic

Els Concerts de Compositors Valencians és un projecte de les Trobades de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera


Este passat cap de setmana se celebraren a Alberic dues activitats pertanyents al programa de la 28 Trobada. La primera, la del 27 de setembre, amb una profunda intencionalitat de reivindicar els nostres compositors musicals i la tasca que realitzen les societats musicals del nostre país, vertaders planters de músics i de músiques. A l'endemà, diumenge, fou el torn de la Visita Guiada al Casc històric d'Alberic, que donava a conéixer el patrimoni arquitectònic i urbà de la població, i que, a més, incloïa unes pinzellades de toponimia, antropologia i de referències a personatges il·lustres que han deixat la seua empremta en la fisionomia de la quotidianitat de la població.
El 3r Concert de Compositors Valencians, al teatre Liceu, va interpretar peces musicals de Leopoldo Magenti, virtuós catedràtic de piano del Conservatori de València, nascut a Alberic, Josep M. Izquierdo, Rafael Giner, Ruperto Chapí i Juan B. Meseguer, també compositor local, del qual es van tocar dues peces que foren interpretades també al Certament Internacional de Bandes Ciutat de València, on la Societat Unió Musical d'Alberic obtingué el 2n premi, en esta última edició. El propi compositor va dirigir en persona la banda per interpretar la peça musical A la meua banda, una composició carregada d'una forta emotivitat. Després del concert, Juan B. Meseguer va rebre de mans de Dolors Palomares, regidora de cultura, i de Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera, una placa commemorativa de l'esdeveniment. El concert es va desenvolupar, amb gran mestratge, sota la batuta de Daniel Ferrero Silvage, director de la banda.
Els Concerts de Compositors Valencians és un projecte de les Trobades de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera que pretenen difondre els compositors valencians, sobretot aquells eclipsats injustament pels autors ja consagrats, els quals, d'una forma estandaritzada, s'inclouen sovint als programes de concerts. Este projecte també desitja ser una manifestació de suport a la tasca feta per les societats musicals del nostre país, que precisament ara pateixen un estrangulament pressupostari practicat per una administració de continua tenint despeses sumptuàries en macroprojectes d'escàs calat social i cultural. Som un país de músics i música que requereix d'un finançament continuat, que convertesca les dedicacions amateurs a la música en fútures carreres professionals.
Diumenge es va realitzar la Visita Guiada al Casc Històric d'Alberic, una activitat vinculada al projecte Pertot, acosta't a la Ribera. Es va encarregar de conduir la visita guiada, Josep Lluís Doménech, cronista d'Alberic i acadèmic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el qual va oferir a tots els participants, al saló de plens de lAjuntament, una dissertació molt acurada dels elements arquitectònics que ens trobaríem al recorregut, així com una minuciosa exposició dels esdeveniments més rellevants de la història local, farcida d'anècdotes i de referències sociològiques. Josep Lluís Doménech va fer servir una gran quantitat de materials visuals, per il·lustrar la seua excel·lent xarrada preliminar.
En el recorregut es varen visitar l'antic Ajuntament, amb una última intervenció molt funcional, l'església de Sant Llorenç, l'arc històric, la plaça del convent, l'antic jutjat, el col·legi públic El Convent, el bassi i els abreuadors, l'antic clot de la Troneta, l'ermita de la Mare de Déu de Cullera, els carrers Hortes i Rafael Comenge, l'antiga carretera València-Albacete, i la Glorieta, per acabar davant del monument al poeta Badenes Dalmau, darrere del qual hi ha la placa commemorativa de la 28 Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera, celebrada el passat 21 d'abril de 2013, amb una assistència multitudinària de més de 20.000 persones i amb una participació de prop de centenar i mig de tallers als carrers i places.
El projecte Pertot, acostat a la Ribera és un projecte vinculat a la celebració de les Trobades que es proposa donar a conéixer els atractius dels pobles i paratges de la comarca per mitjà de l'oferta de visites guiades, les quals, passat el temps, poden ser utilitzades com a recursos didàctics pels centres educatius o com un reclam turístic interessant, una vegada hi haja materials confeccionats a tal efecte o existisquen infraestructures locals que les gestionen.
Gent de la Trobada
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.