Tretze jóvens l'Ajuntament d'Almussafes rep tretze jóvens amb el programa “La Dipu et beca”

Jueves, 26 de junio de 2014 | e6d.es
• Els becaris, deu universitaris i altres tres que cursen cicles formatius, desenrotllaran les seues pràctiques en diferents àrees d'activitat de l'administració local

._000243
A les 13 hores de hui dimecres dia 25, el saló de plens de la Casa Consistorial d'Almussafes ha acollit l'acte de presentació pública dels tretze jóvens estudiants de la localitat que este estiu han sigut seleccionats per a participar en el projecte “La Dipu et beca” 2014. Els becaris, deu universitaris i altres tres que cursen cicles formatius, desenrotllaran les seues pràctiques en diferents àrees d'activitat de l'administració local, a partir de dilluns que ve dia 1 de juliol i fins al 30 d'agost, labor per la qual percebran 1.000 euros per alumne. El consistori d'Almussafes s'ha sumat, per sext any consecutiu, al projecte “La Dipu et beca”, impulsat des de la Diputació de València per a possibilitar que els jóvens estudiants majors de 18 anys, que estiguen cursant estudis universitaris i de Formació Professional, realitzen pràctiques relacionades amb la seua especialitat en el seu propi municipi. En concret, els deu universitaris realitzaran les pràctiques en les àrees d'Urbanisme, Cultura, Secretaria, Economia, Desenrotllament Local, Joventut i Esports, Benestar Social i Comunicació. Per la seua banda, les tres places convocades per als alumnes de cicles formatius han sigut assignades als departaments d'Urbanisme, Secretaria i Joventut i Esports. Igual que en les cinc edicions anteriors, conclòs el termini de presentació de les peticions, convocat durant el mes de maig, la comissió avaluadora va estudiar els expedients presentats pels 52 aspirants registrats en esta nova convocatòria per a realitzar la corresponent baremació i selecció i la consegüent proposta d'adjudicació de les tretze beques assignades a Almussafes. Com en les anteriors edicions, el perfil dels candidats l'ha realitzat el propi ajuntament, basant-se en les seues necessitats concretes i en els llocs disponibles. Tots ells s'han reunit este mateix matí en el saló de plens de l'ajuntament, on l'alcalde, Albert Girona, i la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes, han procedit a la seua presentació. Durant l'acte, els becaris han contactat amb els funcionaris que dirigiran com a tutors la seua labor en les diferents àrees de l'administració local, “el que els permetrà aplicar els coneixements adquirits en la seua formació acadèmica”, tal com ha comentat el president de la corporació.
La iniciativa incentiva econòmicament als becaris, els que iniciaran les seues pràctiques el pròxim dia 1 de juliol i percebran de nou una bossa d'ajuda de 500 euros bruts mensuals per la seua dedicació professional durant els mesos de juliol i agost.  De nou l'Ajuntament d'Almussafes aportarà el 20% del cost del programa, que ascendirà a la quantitat de 2.600 euros, i la Diputació de València finançarà el 80% restant.
Ajuntament d'Almussafes