Tres edificis i dos espais urbans a La Ribera amb el projecte Republic MED

Lunes, 14 de julio de 2014 | e6d.es
• M. Pilar Pérez, directora de l'Agència Energètica de la Ribera, valora la importància del comportament dels usuaris a l'hora d'afrontar qualsevol rehabilitació

El projecte RepublicMED ha arribat a la meitat del seu desenvolupament. Aquest projecte al qual participa l'Agència Energètica de la Ribera (AER) té com a objectiu obtenir una nova metodologia en fer una rehabilitació energètica tant en edificis públics com en espais públics oberts com ara places o jardins.
Durant les jornades que han tingut lloc els dies 8 i 9 de juliol a Croàcia s'han debatut les millors opcions per dur a terme aquesta nova metodologia. Així mateix, M. Pilar Pérez, directora de l'AER, va comentar la importància del comportament dels usuaris a l'hora d'afrontar qualsevol rehabilitació. A la Ribera, s'han triat 5 casos pilots, 3 edificis (Ajuntament de Benifaió, Ajuntament d'Alberic i Escola infantil d'Alberic) i 2 espais urbans (una plaça d'Albalat de la Ribera i la zona de vianants de Sueca).
En aquests casos pilots ja s'han realitzat enquestes d'opinió sobre el confort dels usuaris i visitants d'aquests espais públics. En el temps restant del projecte s'ha de finalitzar la metodologia i aplicar-la a aquests casos realitzant estudis amb diferents escenaris sobre possibles rehabilitacions energètiques que milloren la qualificació energètica dels mateixos i que augmenten el confort energètic dels usuaris, així com la consecució d'un important estalvi energètic.
Aquestes experiències pilot serviran com a exemple a altres Ajuntaments de la Ribera a fi de complir la Directiva Europea sobre Edificis que obliga a renovar i augmentar l'eficiència energètica dels edificis públics en un 3% per al 2018, data en què tots els nous edificis públics han de ser d'energia gairebé nul·la.
Agència Energètica de la Ribera