| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 01/06/2015

POBLACIONS » Montserrat » Articulistes » J.M.O. » Música

Torna la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat

Entrevista a Vicent Campos, director: “gràcies a este certamen els veïns de Montserrat han aprés a estimar la música”

Com cada any l’arribada del bon oratge convida a disfrutar de la fresca a les nits als nostres carrers, si açò ho acompanyem amb bona música i bona companyia convertim estos moments en ideals. Els veïns de Montserrat porten molts anys vivint la millor música en la Setmana Internacional de Música de Cambra que cada any passa per la seua plaça.
El Seis Doble s’ha desplaçat fins a l’edifici “El Musical” de Montserrat per fer una entrevista a l’actual director d’esta setmana musical, Vicent Campos. Ens ha relatat els inicis del festival, com tenen que treballar al llarg de l’any per portar figures emergents i conegudes del món de la música, com s’ha arrelat la setmana dins dels veïns del poble i com cada vegada més són els visitants que visiten Montserrat per disfrutar de totes i cadascuna de les actuacions.

Història
La Setmana Internacional de Música de Cambra sorgeix, segons Rosa Navarro Aleman en el seu estudi La Setmana Internacional de Música de cambra: Evolució i anàlisis, en 1981 a Montserrat, gràcies a la iniciativa de D. Salvador Seguí, com a conseqüència d'una sèrie de condicions que van propiciar el seu naixement en este municipi. Entre ells, l'arrelament i la vinculació que des de sempre havia mantingut Montserrat amb la música per mitjà de la Banda de Música, l'Escola Municipal de Música i la Càtedra ambulant de violí i violoncel.
En 1996 la direcció tècnica de la SIMC passa de D. Salvador Seguí a Vicente Campos, actual director. La presidència de la SIMC recau en l'alcaldia de la localitat. Tots dos treballen en coordinació amb la regidoria de Cultura qui participa de forma directa en la preparació i promoció de l'esdeveniment.
Des de primera hora, tant l'Ajuntament de Montserrat com la Unió Instructiva Musical de Montserrat han recolzat este projecte aportant recursos. Des de fa 36 anys, edició rere d'edició, s'ha millorat l'oferta, aconseguint crear un producte cultural únic. Per esta raó ha sigut necessari buscar patrocinadors i col·laboradors fora de l'administració pública local.

Destinataris
Totes aquelles persones aficionades a la música de poblacions veïnes amb inquietuds per la música. En els últims anys s'ha vist incrementada la presència de professionals entre el públic assistent i com a participants en l'oferta de serveis perifèrics tals com els cursos de perfeccionament i cicles de conferències. De l'estudi realitzat per Rosa Navarro, s'obté que el públic de la SIMC de Montserrat es desplaça fins a uns 70 quilòmetres per a assistir als concerts i fins a un 3% supera este quilometratge

Estructura i organització
Actualment, la Setmana Internacional de Música de cambra de Montserrat s'estructura com un multiservici, ja que s'ofereixen tres nivells de serveis:
Servei de formació: Cursos de perfeccionament i conferències.
Servei de creació: Concurs de composició.
Servei d'interpretació: Concerts.
A més d'activitats culturals complementàries com a exposicions, projeccions, ambientacions…
E6D

 

 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.