Sueca torna a reivindicar a Madrid la cessiˇ definitiva de la carretera N-332

Viernes, 21 de diciembre de 2018 | e6d.es
• Foment no avanša en la seua resposta a la demanda hist˛rica del poble de Sueca

._000246

._000566
L'Ajuntament de Sueca, representat en la seua alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor d'Urbanisme i Obres, Julio Serra, ha tornat a exigir a Madrid, este dimarts, la cessió de la carretera N332 amb la corresponent compensació econòmica d’1.200.000 euros per adequar la via i integrar-la a l’entorn urbà. La reivindicació històrica ha estat un dels temes als quals el consistori ve fent seguiment constant al llarg de la legislatura.
Esta era la segona ocasió - la primera amb el nou govern socialista- que l'actual govern municipal arriba fins a Madrid per negociar la cessió de la carretera. No obstant això, els resultats no han variat respecte a l'anterior trobada amb els representants i delegats del govern central.
La delegació suecana, que va acudir acompanyada pel diputat suecà al congrés, Joan Baldoví, havia acordat la nova cita amb el Ministeri de Foment, per valorar la proposta municipal que se'ls havia requerit a partir de la primera reunió i que s'havia presentat també, prèviament, a la Demarcació de Carreteres, amb qui l'Ajuntament ha celebrat diferents reunions, en esta legislatura, per este mateix assumpte.
La reunió celebrada dimarts amb el secretari general d'Infraestructures, Javier Izquierdo, i el director general de Carreteres, Francisco Javier Herrero, se salda amb la manca d'una solució concreta per part del Ministeri. Si més no, amb la manca d'una comunicació oficial a l'Ajuntament que mostre el compromís ferm per part del Ministeri per acomplir la demanda del poble de Sueca. Així, la resposta de Foment no ha avançat res pel que fa a la cessió de la titularitat del vial en les condicions pertinents.

Antecedents
El passat 2017, l'alcaldessa, el regidor i el diputat al Congrés, acompanyats també per l'edil d'Hisenda, Noelia Benedito, van recordar al govern espanyol el deute que mantenia amb Sueca, en una reunió celebrada també a les dependències del Ministeri amb l'anterior secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño; el director general de Carreteres, Jorge Urrecho i la secretaria general de Transport, Carmen Llibrero. La localitat té pendent la cessió definitiva de la infraestructura viària des de la construcció de la variant. A més, una resolució signada en 2009 per la ministra de Foment d'aleshores, Magdalena Álvarez, avala el dret de les suecanes i suecans pel que fa a la competència sobre el vial amb la corresponent compensació econòmica.
D'eixa darrera trobada va derivar la voluntat favorable d'arribar a un acord afavoridor per a ambdues parts. El compromís contemplava la cessió de la carretera al municipi i, davant la impossibilitat de transferir els 1,2 milions d'euros a la localitat, proposava l'adopció d'un conjunt de mesures de manteniment i seguretat que contribuïren a pacificar el trànsit i evitar punts negres. Este compromís no és efectiu hores d'ara encara, no obstant això, Foment s'ha compromés a valorar i respondre a la demanda de Sueca. 
Ajuntament de Sueca


 

._000349


._000296