Sueca serÓ seu de la Junta Qualificadora de Coneixements de ValenciÓ

Jueves, 28 de febrero de 2013 | e6d.es
• Lĺinstitut Joan Fuster acollirÓ les pr˛ximes proves de la Junta

A partir d’ara, tot aquell ciutadà o ciutadana de Sueca que vulga presentar-se als exàmens que convoca la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià no haurà de desplaçar-se a altres poblacions com Alzira, Gandia o València. “El passat mes de desembre, vam sol•licitar formalment que el nostre municipi, com a capital de la Ribera Baixa, poguera acollir estes proves per a prestar el servei als nostres ciutadans, al tractar-se d’una inquietud que s’arrossega en el temps i que naix en el mateix moment de la creació de la Junta Qualificadora. Vull agrair a la tècnica de Promoció Lingüística l’interés i la implicació mostrats des del primer moment perquè Sueca fóra seu de les proves”, ha assenyalat la regidora d’Educació i Promoció Lingüística, Raquel Tamarit.  
L’institut Joan Fuster, com a centre d’ensenyament que compta amb 32 aules generals, és el lloc idoni per a acollir la realització de les proves que atorgaran, a qui les supere, els certificats oficials administratius de coneixements de valencià en les modalitats de: Coneixements Orals, Grau Elemental, Grau Mitjà i Grau Superior. “Estem molt satisfets per haver aconseguit este nou servei per a Sueca, que compta amb una gran demanda de ciutadans, tant de Sueca com d'altres poblacions de la Ribera Baixa, que tots els anys es matriculen per a poder presentar-se a les proves de la Junta i que, ara, ja no hauran de desplaçar-se a cap altre lloc per a obtindre els certificats. Així mateix, també podran aprofitar-se d'esta nova seu els ciutadans de les poblacions de la línia ferroviària València Nord-Gandia, com ara Cullera, Sollana, Silla...”, conclou Tamarit. 
En el mes de març es publicarà la resolució de la Direcció General de Patrimoni Cultural, per la qual es convoquen les proves per a l’obtenció dels certificats oficials, i en la qual apareixerà ja Sueca com a seu per a la realització dels exàmens.
Ajuntament de Sueca