Sueca se sumÓ al Dia de la FibromiÓlgia i la SÝndrome de Fatiga Cr˛nica

Martes, 14 de mayo de 2019 | e6d.es
• Dia per reivindicar la importÓncia del reconeixement d'una enfermetat que afecta un colĚlectiu cada vegada mÚs nombrˇs a la nostra societat

._000662
Amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, que es commemora el 12 de maig, es va llegir ahir a la plaça de l’Ajuntament de Sueca, un manifest per reivindicar els problemes que tenen totes les persones que pateixen esta malaltia, reconeguda per l’OMS des de l’any 1992. L’objectiu de l’acte ha estat commemorar este dia per reivindicar la importància del reconeixement de la fibromiàlgia, que afecta un col·lectiu cada vegada més nombrós a la nostra societat. La lectura del manifest ha estat presidida per membres de l’Associació de la Fibromiàlgia de la localitat i per una representació dels regidors de la corporació del govern municipal.
El manifest llegit per Isabel Sellés, presidenta de l’Associació de la Fibromiàlgia, ha expressat el sentiment d’esgotament que els suposa demostrar, dia a dia, el sofriment i dolor físic que condiciona la vida de les persones que pateixen la malaltia, rebutjant així expressions com “jo també estic cansat o també tinc dolor” que li reste rellevància als símptomes patits. El col·lectiu ha volgut reivindicar, una vegada més, la falta de reconeixement de la malaltia per part de les competències polítiques sanitàries, que són les que incideixen en la millora de l’atenció sanitària i l’establiment de protocols unificats que garantisquen la igualtat en la qualitat i l’accessibilitat als recursos i serveis del sistema públic de salut. Així, s’ha denunciat també la consideració de la malaltia junt amb un altre grup de malalties d’etiologies diverses en una guia clínica, un fet que pot causar confusió als professionals del sector i, de segur, desassossec en els malalts.
Finalment, l’Associació de la Fibromiàlgia ha insistit a lluitar contra la malaltia amb el suport conjunt de tota la societat i no contra l’estigma que s’ha creat al voltant d’esta.
Ajuntament de Sueca


._000517
._000410