| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 10/11/2015

POBLACIONS » Sueca » Educació i formació

Sueca programa un taller de seguretat informàtica per a adolescents

Els destinataris d’aquest taller són els alumnes de 3er i 2on d’ESO


La Unitat de Prevenció Comunitària de l'Ajuntament de Sueca ha engegat un taller de seguretat  informàtica sobre la protecció de la privacitat de la informació. L' objectiu d'aquest taller és conscienciar  els joves dels perills que hi ha a internet i guiar-los amb bones pràctiques perquè, al menys, siguen capaços d'identificar els riscos i de fer un ús responsable de les noves eines.
El progrés i l’avanç de la informàtica i les telecomunicacions han comportat una sèrie de canvis  profunds en la societat i la rapidesa amb què han esdevingut aquests canvis ha dificultat l’adaptació i  l’enteniment dels usuaris de les noves ferramentes. D’altra banda, amb aquesta realitat d’ús cada vegada són també més freqüents les addiccions tecnològiques. La Unitat de Prevenció Comunitària, front aquestes circumstàncies, ha decidit prendre mesures de prevenció cap als adolescents i organitzar aquest taller, per segon any consecutiu, per oferir-los alguns consells útils que ajuden a educar-los en l’ús responsable de les noves tecnologies perquè puguen treure’n profit d’elles sense esdevindre víctimes.
La tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària en conductes addictives de l'Ajuntament de Sueca, Asunción Peiró, ha explicat que enguany compten amb la participació d’un especialista per tal que els alumnes puguen aprendre, de la seua mà, com funcionen els virus, com poden protegir els dispositius, com treballen els hackers o com fer, per exemple, una bona contrasenya o una còpia de seguretat.
El monitor del taller, Manel Andreu, tècnic de sistemes microinformàtics i xarxes socials, ha explicat que amb aquest programa tracten també de previndre els alumnes d’alguns dels perills més comuns en temes de seguretat informàtica com el sexting, el grooming o el fishing.
El taller es desenvolupa seguint quatre sessions planificades per a fer que aquest siga el més interactiu possible. Els destinataris d’aquest taller són els alumnes de 3er i 2on d’ESO. El taller, concretament, s'impartirà a les aules de 3er d'ESO perquè siguen aquests alumnes els que puguen explicar després a  l'alumnat de 2on d'ESO, a través d'un powerpoint que prepararan en la darrera sessió, els continguts
més rellevants. 
El taller s'impartirà en els següents centres educatius de Sueca: I.E.S Joan Fuster, Col·legi Lluís Vives,  Col·legi Nostra Senyora de Fàtima, Escoles Jardí de l'Ateneu, Col·legi Maria Auxiliadora i Col·legi Unió Cristiana.
A banda, s’ha programat també una sessió per als pares del conjunt del municipi així com per a altres agents educatius implicats en què es tractaran fonamentalment dos temes, la prevenció de les  addiccions tecnològiques des de la família i els usos i riscos de les xarxes socials.
Ajuntament de Sueca
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.