Sueca premiarÓ als propietaris de vehicles no contaminants

Domingo, 20 de octubre de 2019 | e6d.es
• L'Ajuntament aplicarÓ reduccions en l'impost a aquells vehicles classificats com zero emissions i Eco

._000648
Amb la finalitat de reduir tot el possible els nivells de contaminació, l'Acord de París i l'Estratègia Europea a favor d'una Mobilitat de Baixes Emissions aconsellaven, entre altres mesures, un nou marc regulador que contribuïra a reduir l'impacte sobre la salut de la contaminació causada pel transport. “En un futur pròxim, al voltant del 80% de la població a nivell mundial es trobarà urbanitzada, i com a conseqüència, una de les condicions fonamentals per al desenvolupament del planeta radica en la gestió eficaç i sostenible d'estes urbs. Per tant, el fet de tractar la mobilitat urbana en termes de sostenibilitat és clau per a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides amb els quals ens trobem plenament compromesos”, ha explicat la regidora de Medi Ambient i Hisenda, Carmen Pérez.
Dins de les actuacions possibles, l'Ajuntament de Sueca contempla fomentar la substitució del parc mòbil de la població per altres vehicles menys contaminants. Per a això, ha decidit actuar en el pla fiscal, i en concret, dins de les competències municipals, aplicant bonificacions a l'impost sobre vehicles de tracció mecànica a aquells tipus de vehicles que més ajuden a millorar la sostenibilitat ambiental del municipi.
Pel que respecta als vehicles classificats com a zero emissions, les bonificacions consistiran en una reducció del 75%, el primer any; del 50%, el segon any; i del 25%, el tercer. Quant als vehicles classificats com a Eco, la reducció de l'impost serà del 50%, el primer any; i del 25%, el segon any. “Amb estes bonificacions volem, d'una banda, premiar d'alguna manera als que ja posseeixen cotxes d'estes característiques; i per una altra, incentivar la compra d'estos vehicles”, afirma Pérez.
Ajuntament de Sueca

 

._000644

._000296