Sueca oferix un taller per a previndre les addiccions dels joves a les noves tecnologies

Viernes, 21 de febrero de 2014 | e6d.es
• “La intenció del taller no és prohibir l’ús d’estes noves tecnologies, sinó que facen un ús responsable"
La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca ha posat en marxa, per quart any consecutiu, uns tallers dirigits als més joves del municipi amb l’objectiu d’alertar-los dels perills que comporta fer un mal ús de les noves tecnologies. En esta ocasió, la treballadora social, Silvia Puig, es va desplaçar fins al centre Escoles Jardí de l’Ateneu per a oferir este taller als alumnes de segon d’ESO. “El programa consistix a realitzar tres sessions amb els alumnes de segon d’ESO de tots els col•legis de Sueca. Intentem que entenguen la importància de la prevenció davant d’una addicció a noves tecnologies, especialment al mòbil, internet i videoconsola”, ha explicat Puig. 
“La intenció del taller no és prohibir l’ús d’estes noves tecnologies, sinó que facen un ús responsable. Partint d’esta base, aconseguim que es mostren més receptius davant dels consells preventius que els oferim”, ha explicat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Josefa Juan.
En la primera part del taller, els alumnes completen uns qüestionaris sobre l’ús que fan d’internet, el mòbil i els videojocs. A continuació, se’ls explica com es pot previndre l’addicció, com realitzar un bon ús i, finalment, se’ls informa de quins són els riscos que poden trobar diàriament en les xarxes socials, com per exemple els casos de ciberbullyng, sexting i grooming. “S’entén per grooming una situació en què un adult es fa passar per un adolescent per a aconseguir favors sexuals o, un cas que està donant-se molt ara, estafar i amenaçar de comptar o publicar alguna cosa si no es rep diners. El sexting consistix a pujar a internet fotos de contingut sexual. Moltes vegades són els propis joves qui ho fan sense pensar les conseqüències que pot ocasionar, ja que les fotos es poden descarregar i moure per tota la xarxa. També consistix a enviar fotos d’una altra persona sense el seu consentiment suplantant la seua identitat, etc. Finalment, el ciberbullyng és una forma d’assetjament a través de la xarxa social”, explica Puig. 
Estos tallers oferits als més joves, units a les xarrades que ha oferit la Guàrdia Civil en els últims mesos a població més adulta, tenen com a objectiu realitzar una prevenció global comunitària, tant d’informació com de prevenció, de possibles delictes telemàtics.
Ajuntament de Sueca