Sueca inaugura les IX Jornades Socioeducatives de la mà de la psicòloga Rocío García Carrión

Viernes, 22 de abril de 2016 | e6d.es
• La reconeguda psicòloga de prestigi internacional lloa l'interès, la inquietud i la motivació que es guarda a Sueca per posar els millors coneixements científics en matèria d'educació a debat i a disposició de la comunitat educativa

._000006
El Centre Municipal Bernat i Baldoví ha acollit este dijous la inauguració de les IX Jornades Socioeducatives de Sueca. Vora 300 persones han acudit a esta primera sessió de les jornades organitzades pel consistori suecà, a través de la Regidoria d'Educació i coordinades pel Gabinet psicopedagògic de l'Ajuntament de Sueca.
Les jornades es van inaugurar amb la ponència de la reconeguda psicòloga de prestigi internacional, Rocío García Carrión, actualment professora de Psicologia a la Universitat de Deusto i investigadora del CREA de Barcelona.
En esta primera conferència, amb el títol “Interaccions dialògiques transformant l'educació”, la psicòloga ha exposat alguns dels avanços que s'han fet en matèria d'investigació científica en educació amb l'objectiu d'identificar quines són aquelles actuacions educatives d'èxit que poden garantir el millor resultat pels xiquets i xiquetes de Sueca i de tot el món en dues dimensions, en la millora de l'aprenentatge i el rendiment acadèmic i en la millora de la convivència, del desenvolupament dels valors, les emocions i els sentiments.
En relació amb el tema central de la ponència la psicòloga va apuntar “el que sabem en línia amb els resultats de les investigacions internacionals és que la clau de l'aprenentatge és la interacció i el diàleg, però no qualsevol tipus de diàleg. La qüestió és com creem els millors contextos d'aprenentatge dialògic perquè tots els xiquets i les xiquetes aconseguisquen el màxim èxit educatiu per a tothom, en totes les seues dimensions i sense que ningú es quede endarrere”. García va lloar també l'interès, la inquietud, la motivació i la passió que hi ha a Sueca per portar els millors coneixements científics en matèria d'educació a tota la comunitat educativa i posar-ho a debat públic.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el sotsdirector general d'Innovació i Qualitat Educativa, Josep Lluís Ribes, han estat els encarregats d'inaugurar esta IX edició. Tamarit es va mostrar molt orgullosa del fet que el nostre poble tinga ja una llarga tradició celebrant este tipus de jornades per ajudar els docents i les famílies, i per tant també als xiquets del nostre poble, a millorar la nostra educació i va voler fer palés també el seu agraïment tant al gabinet psicopedagògic municipal, a qui va reconéixer com el motor d'esta iniciativa, com a la Regidoria d'Educació.
Per la seua banda Ribes, que va assistir en representació de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, va explicar que considera és molt important poder participar en la majoria de les iniciatives que es programen en este sentit des dels consistoris i va apuntar també que estos espais de debat són fonamentals per implicar a tots els agents educatius en benefici dels alumnes.
Carles Vendrell, psicòleg municipal, que va exercir de mestre de cerimònies, va agrair l'assistència de Rocío García Carrión a esta nova edició de les jornades, una professional, va assenyalar, “amb un gran bagatge i coneixement en tot allò relacionat amb les interaccions vinculades a l'aprenentatge dels xiquets”.
El regidor d'Educació, Vicent Baldoví, va presentar i acompanyar a la psicòloga en la seua intervenció. Baldoví va assenyalar que des de la Regidoria d'Educació seguiran donant suport a estes jornades que, any rere any, reunixen un públic nombrós; una cita que, va apuntar, ha portat a Sueca destacats professionals com Gonzalo Anaya, Francesco Tonucci o Ramón Flecha, entre molts d'altres.
Des de finals dels anys 80, l'Ajuntament de Sueca ha organitzat nombroses activitats de formació del professorat en totes les seues modalitats i és en 2004 quan van nàixer esta iniciativa en un format més estable de jornades en què es prioritzen les qüestions de tipus socioeducatiu.
La pròxima sessió de les jornades, en què es presentaran diferents experiències d'actuacions educatives d'èxit dels col•legis de Sueca i d'altres ciutats veïnes, tindrà lloc el pròxim dijous, 28 d'abril.
Ajuntament de Sueca