Sueca dóna la benvinguda al món als seus nadons en valencià

Viernes, 18 de enero de 2019 | e6d.es
• Consta d'un estoig amb material de promoció de l’ús del valencià i fullets divulgatius fets en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

._000368


._000565
L’Oficina de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Sueca enceta una campanya, «La benvinguda a casa», orientada als futurs pares i mares per donar la benvinguda als xiquets acabats de nàixer, i que consta d'un estoig amb material de promoció de l’ús del valencià i fullets divulgatius fets en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. 
El Servei de Comares del Centre de Salut de Sueca és l'encarregat de distribuir a les mares este estoig amb: un pitet amb lèxic del nadó (farinetes, xupló, flassadeta, bressol, bolquers…) i un adhesiu per al cotxe. A més, la caixeta conté un llibret amb consells per a donar la benvinguda a la lectura, per a fomentar futurs lectors ja des de la panxa, i el díptic Com li posareu? amb suggeriments sobre els noms de persona que poden posar a la criatura i informació sobre els procediments de canvi, traducció i correcció dels cognoms, que ha sigut elaborat en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
El regidor de Promoció Lingüística, Salvador Giménez, ha explicat que el que es pretén amb la campanya és donar l’enhorabona a les famílies que estan esperant un nadó, per la nova etapa que emprenen en les seues vides i fer-los reflexionar sobre la importància en les decisions que hauran de prendre, pel que fa a la seua educació i, sobretot, a la llengua que li parlaran. Qüestions lingüístiques que són, també, de gran importància per al futur del valencià i que formen part del nostre llegat per a les posteriors generacions”.
Ajuntament de Sueca