Sueca contracta vora un centenar de persones amb l'adhesió a sis programes d'ocupació en 2018

Sábado, 11 de agosto de 2018 | e6d.es
• L'Ajuntament aposta per les contractacions de llarga durada amb vora 40 contractes d'un any
._000564
L'Ajuntament de Sueca ha posat en marxa al llarg dels últims mesos fins a sis programes d'ocupació diferents impulsats pel Servef – Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. L'adhesió del consistori a les diferents convocatòries ha permés contractar vora un centenar de persones al llarg del que ha transcorregut de l'any, 36 de les quals amb contractes de dotze mesos. Això ha estat possible gràcies a la inversió municipal de vora 150.000 € i a la important subvenció rebuda per part de l'administració autonòmica valenciana i el ministeri d'Ocupació, en este 2018, que ascendeix a un total de 754.175,19 €. 
Els diferents programes impulsats tenen com a funció principal la inserció laboral dels col·lectius amb major dificultat d'accés al mercat de treball per incentivar la contractació dels grups més vulnerables. L'Ajuntament s'ha sumat a totes les convocatòries possibles per tal de beneficiar al ventall més ampli de generacions i perfils.
Entre els programes empresos dins de la campanya estival, s'hi troben la contractació de 28 peons i 3 oficials agrícoles, amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) que estan realitzant tasques de manteniment, neteja, millora i adequació dels principals espais naturals del municipi. Així també a través de la Diputació, s'ha creat un pla d'ocupació per a professionals pintors, obrers, electricistes i peons, del qual s'han beneficiat 6 ciutadans. A estes iniciatives se suma també el programa La Dipu et Beca, impulsat pel mateix ens provincial, en què s'han contractat 22 joves estudiants per realitzar les seues pràctiques formatives a diferents àrees municipals.

New Gym & Padel. Sueca – Centro deportivo con más de 1.000 metros cuadrados de instalaciones. Destacan sus 2 pistas cubiertas de pádel ._000561


Raquel Tamarit, alcaldessa de Sueca, qui encapçala alhora l'àrea de personal de l'Ajuntament, ha subratllat l'esforç que suposa per al consistori acollir-se a tots els programes d'ocupació possibles. "Els plans d'ocupació són un bon instrument per a la reactivació i la reinserció professional i signifiquen una oportunitat per projectar la trajectòria laboral per a aquelles persones que fa una temporada que estan en situació d'atur, guanyant una experiència profitosa i valuosa de cara a la seua futura recerca de feina i adquirint o posant en pràctica noves competències laborals" ha afirmat Tamarit.
Des del consistori s'ha apostat per la contractació de llarga durada. En este sentit,  Sueca s'ha adherit al programa EMPUJU/EMCUJU donant una oportunitat a persones joves aturades menors de 30 anys, inscrites com a demandants d'ocupació i dins del Sistema de Garantia Juvenil. 35 persones han sigut beneficiades dins del programa destinat a la contractació de persones joves per entitats locals, amb la major aportació del consistori en este exercici, en matèria d'ocupació, de vora 114.000 €. Entre els contractats hi ha diferents perfils com ara 15 peons, 2 auxiliars d'administratius, 2 electricistes, 1 pintor oficial i 5 peons d'obra. Així també, s'han contractat els següents perfils de joves qualificats: un graduat en Ciències Polítiques, un auxiliar administratiu i quatre administratius, un psicòleg, un periodista, un biòleg i un advocat. També per a un any s'ha contractat una altra persona per cobrir la plaça d'AEDL. Tots els tres programes han estat convocats des del Servef en conjunt amb l'Ajuntament de Sueca.
Isabel Jiménez, regidora titular de l'Agència de Desenvolupament Local, ha remarcat que “l'adhesió del consistori als programes d'ocupació per impulsar el desenvolupament econòmic loca són un objectiu prioritari d'este govern, ja que  beneficia al poble en una doble vessant, directament amb la contractació de ciutadanes i ciutadans, amb el que això comporta per a ells i les seues famílies i a més  ens permet continuar prestant a la ciutadania determinats serveis, així com emprendre nous projectes que no podem abastir només amb els recursos municipals”.

Una aposta ferma per l'ocupabilitat
És un dels eixos principals de l'acord de l'actual govern municipal, impulsar mesures per contrarestar l'atur a la ciutat. L'administració local ha multiplicat tots els seus esforços per tal de destinar una major inversió en ocupació, una competència que pertany, però, a l'administració autonòmica, i alhora també els mitjans i els recursos tècnics i humans per tal de poder participar en totes les convocatòries. Pel que fa a les subvencions, cal destacar l'augment exponencial de les ajudes concedides l'import de les quals es multiplica per gairebé quatre vegades la quantia concedida al 2015.
Al llarg d'esta legislatura l'Ajuntament ha contractat de manera temporal vora 400 persones amb una aportació municipal major de 700.000 euros i la concessió de subvencions per un valor aproximat de 2 milions d'euros.  

Ajuntament de Sueca

 

._000562


._000566