Sueca commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Martes, 25 de noviembre de 2014 | e6d.es
• "Hem de denunciar qualsevol classe de violència ja que, sense denúncia, no es posa en marxa el sistema de protecció"

._000333
La plaça de l’Ajuntament ha acollit este matí la lectura d’un manifest per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebra hui. A l’acte ha assistit l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora de la Dona i Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió, encarregada de la lectura del manifest; una gran representació de la corporació municipal; membres de l’associació Arrels contra la violència de gènere; professionals del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament; i un gran nombre de ciutadans i ciutadanes.
Sueca contínua lluitant per ser un referent contra la violència de gènere i està posant en marxa tots els recursos en la lluita per la igualtat entre dones i hòmens, i en la lluita contra la violència. Fa poc hem signat i revalidat el Protocol de violència de gènere. Les forces de seguretat, la Policia Local i la Guàrdia Civil estan al nostre costat protegint i fent complir les ordes d’allunyament. Però no és prou. Hem de mobilitzar-nos contra el maltractament perquè cap agressió quede impune. Hem de denunciar qualsevol classe de violència ja que, sense denúncia, no es posa en marxa el sistema de protecció”, ha afirmat Sarrió en el seu discurs, qui també ha assenyalat que “el silenci és el millor còmplice dels maltractadors perquè els proporciona la total impunitat i una àmplia llibertat per a cometre els seus brutals actes. Hem de seguir conscienciant-nos i sensibilitzant-nos, i sobretot fomentar l’educació en la igualtat des de la infància”. Junt a ella, han participat en este acte els membres de l’associació Arrels, Noelia Benedito, Sari Sáez i Josep Díaz. Este col·lectiu treballa oferint informació sobre violència de gènere, els distints tipus de violència que existixen, els seus mites, així com els recursos i ajudes disponibles.
L’alcalde de Sueca ha tancat l’acte remarcant la labor que realitzen diversos col·lectius del municipi en l’eradicació de qualsevol tipus de violència.
Ajuntament de Sueca