Sueca commemora al cantautor alcoià Ovidi Montllor amb un mural

Domingo, 4 de octubre de 2015 | e6d.es
• S’ha realitzat en el nou carrer Mercat

._000338

._000246
L’artista suecà David Viadel ha realitzat una pintura mural en el nou Carrer Mercat en homenatge al cantautor alcoià, Ovidi Montllor. Amb aquest mural Sueca inaugura una paret que destinarà al record de diferents personatges destacats, valencians i suecans, tot sota el lema de “Personatges de la Terra”.
La iniciativa, que ha estat una proposta de l’Ajuntament de Sueca a través de les regidories de Cultura i Mercats, s’emmarca dintre el seguit d’actes previs a la festivitat del 9 d’Octubre. Segons que ha explicat el regidor de Mercats, Pau Roselló, s’ha elegit la figura  d’Ovidi Montllor, una figura rellevant en la nostra cultura, per inaugurar aquesta sèrie de murals perquè enguany, tot just, fa vint anys que va marxar de “vacances”, com a ell mateixa li agradava dir, 20 anys de la seua mort. Sueca es suma així als centenars de reconeixements que al llarg d’aquest any s’han vingut fent a la seua persona, també a altres ciutats veïnes com Alzira.
Roselló ha assenyalat que estan oberts a escoltar les propostes dels veïns per completar la paret amb altres personatges destacats i ha avançat que enguany també es farà un mural en honor a la suecana històrica de la lluita contra el feixisme, Virtudes Cuevas. Tot seguit ha explicat que la intenció és continuar, amb el temps, aprofitant la celebració d’efemèrides o l’aniversari de la mort d’altres personatges rellevant valencians i també suecans com Joan Fuster, Bernat i Baldoví o el Mestre Serrano, entre d’altres, per enllestir la decoració d’aquesta part de la façana del Mercat Central de Sueca. El regidor de Mercats ha remarcat que la pintura s’ha fet en la part superior de la paret per respectar al màxim l'edifici del mercat que està protegit pel seu valor patrimonial. D’altra banda, ha afegit que, com s’ha fet en esta ocasió, es confiarà en el treball d’altres artistes suecans per completar aquests murals. Roselló ha  incidit també, per finalitzar, en la manera i la intensitat en què la capital de la comarca de la Ribera Baixa viu la cultura i ha apuntat que “precisament per això, una ciutat com Sueca mereix tenir un espai com aquest, un espai de memòria i reconeixement a persones que han fet aportacions significants a la nostra cultura i
la nostra història”.
Ajuntament de Sueca