Sueca celebra hui la 7a edició de “Mou-te per l'Mpoc”

Domingo, 22 de noviembre de 2020 | e6d.es
• Una iniciativa oberta a la participació de tota la ciutadania amb la qual es pretén donar visibilitat a esta malaltia

._000723
Hui, diumenge 22 de novembre, el Club de muntanya Sutrail, amb la col·laboració de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sueca, ha organitzat la setena edició de “Mou-te per la Mpoc”, una iniciativa oberta a la participació de tota la ciutadania amb la qual es pretén donar visibilitat a esta malaltia a través de la realització d'una activitat esportiva. “Des de la Regidoria d'Esports recolzem totes les iniciatives esportives i solidàries que posen en marxa els clubs de la ciutat. Per tant, els facilitarem tot el suport que necessiten perquè es puga desenvolupar esta marxa, i esperem que es realitze molts anys més”, ha assenyalat la regidora d'Esports, Celia Beltrán. 
“Enguany se celebra la setena edició de 'Mou-te per l'Mpoc', una malaltia  molt freqüent produïda per l'hàbit del tabac, circumstància que molta gent desconeix. Des de sempre, el club Sutrail, amb la col·laboració de la Regidoria d'Esports i el suport del Servei de Pneumologia de l'hospital de la Ribera, pretenem donar a conéixer esta malaltia que està infradiagnosticada. Al mateix temps, esta iniciativa serveix per a incidir en la importància de la realització d'activitat física a l'hora de millorar els pronòstics dels nostres malalts i malaltes”, ha explicat Elsa Naval, cap del Servei de Pneumologia de l'hospital de la Ribera.
El recorregut de la marxa serà totalment pla, amb una distància de 5 quilòmetres, perfectament senyalitzat i amb eixida i arribada a meta en el recinte firal de Sueca, situat en l'avinguda del Mestre Serrano. Cada participant podrà recórrer-lo de la manera que considere oportú. “Enguany l'edició serà més especial perquè hem hagut d'adaptar-nos a la situació sanitària. Per això, els i les participants tindran llibertat per a realitzar la caminada com vulguen i quan vulguen. Des de les 10 fins a les 13 hores, podran vindre a recollir la seua bossa i samarreta, i podran realitzar la distància corrent, en bicicleta o caminant. Per a inscriure's, hauran de fer-ho a través de la plataforma digital Mychip o en els comerços Carpio Esport, perruqueria Salva o Copymat. Allí podran realitzar el donatiu de 5 euros”, ha explicat la secretària del Club Sutrail, Sonia Sorrentino, qui ha volgut també enviar un missatge per a animar a la ciutadania a participar en esta activitat “en la qual gaudirem de l'esport, l'aire lliure i el paisatge”.
Ajuntament de Sueca._000705

._000772