Sueca celebra el tricentenari de la primera pedra de l'església de Sant Pere

Miércoles, 30 de junio de 2021 | e6d.es
• S'han programat una sèrie d'actes que es van iniciar divendres passat

._000772
L'Església Parroquial de Sant Pere Apòstol de Sueca celebra el tercer aniversari de la benedicció de la seua primera pedra i, amb motiu d'esta efemèride, s'han programat una sèrie d'actes que es van iniciar divendres passat, amb la presentació d'un llibre commemoratiu obra del reverend Andrés de Sales Ferri, i que va comptar amb la presència de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el regidor de Cultura, Vladimir Micó; i el regidor d'Agricultura, José Luis Ribera.
“Quan parlem d'esta església, estem parlant de tot un referent religiós, arquitectònic, cultural i social a la nostra ciutat. Per això, davant la importància d'esta construcció (considerada Bé d'Interés Cultural), i l'interés que desperta la seua efemèride, com a alcalde de Sueca, i en nom de tot l'equip de govern i regidors amb delegacions, m'unisc a les felicitacions i commemoracions en el seu honor, mostrant la total col·laboració de l'Ajuntament de Sueca”, ha afirmat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. La Regidoria de Cultura ha sigut l'encarregada d'editar el llibre commemoratiu, així com de col·laborar en els altres actes programats. “Quan se'ns va presentar el projecte de publicar un llibre recopilatori amb tota la documentació antiga que es conserva, ens va semblar molt interessant a fi de conéixer tota la història referent a la construcció d'esta església i les seues successives remodelacions”, ha explicat el regidor de Cultura, Vladimir Micó.
L'autor de l'obra, el reverend Andrés de Sales Ferri, ha explicat que la pretensió del llibre és “fer memòria del que va ocórrer precisament en el dia de Sant Pere, que és quan es va llegir l'acta que redacta el notari de la primera pedra d'un edifici que es va haver de tornar a construir, perquè l'arquitecte es va equivocar en el seu moment en decidir situar el campanar damunt de la porta de l'edifici vell que existia, del segle XV-XVI. El campanar no resisteix i decideixen tornar a construir l'església de nou, uns 15 anys després, a través d'unes obres en les quals col·labora tot el poble. Era important recordar este fet, l'esforç que va realitzar tot el poble que llavors no tenia més de 5.000 habitants fa 300 anys”.
A més de la publicació del llibre commemoratiu, els actes per a celebrar este tricentenari han consistit també en el concert del catedràtic emèrit d'Òrgan del Conservatori Superior de Música de València, Vicent Ros; i en la missa solemne i posterior lectura de l'acta del notari José Pont de la benedicció el 29 de juny de 1721 de la primera pedra de l'Església Parroquial de Sueca.
Ajuntament de Sueca

 

._000562

._000351