Sueca celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Jueves, 21 de noviembre de 2019 | e6d.es
• Els actes programats per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere conclouran el diumenge 24 amb la representació teatral “A voltes amb la vida”, d'Iguales Teatro

._000706
Divendres que ve 22 de novembre, el municipi de Sueca commemorarà, un any més, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb una sèrie d'actes programats que s'iniciaran a les 11 del matí amb el repartiment de material al·lusiu a esta celebració, com ara gorres, motxilles o carteres, per part de les Falleres Majors de la ciutat les quals han volgut també mostrar la seua adhesió a esta commemoració.
Però el col·lectiu faller no és l'únic que ha volgut sumar-se a esta causa, ja que són moltes les associacions, clubs esportius, col·legis, entitats... del municipi que han anunciat també la seua adhesió al manifest que, a partir de les 12 del migdia, es llegirà en la plaça de l'Ajuntament aprofitant la gran afluència de veïns i veïnes que es concentra en el centre tots els divendres per ser dia de mercat.
En el passat ple de l'Ajuntament, celebrat el 7 de novembre, es va aprovar per unanimitat una moció en la qual es reclamava la urgència d'una implicació real per part de tot el teixit social i associatiu de la nostra ciutat, així com dels centres educatius i altres entitats, als actes programats al voltant d'esta commemoració. Després de comprovar les xifres alarmants que ens mostra la violència masclista, es va decidir declarar a Sueca com a ciutat amb tolerància zero cap als maltractadors. A més, s'ha proposat impulsar de forma efectiva i decidida la prevenció contra tota mena de violència cap a les dones en tots els àmbits socials, i de manera transversal a totes les regidories, tal com s'exposa en el recent II Pla d'Igualtat. Per això, serà necessària una major incentivació dels Punts Violetes en els nostres actes festius, l'increment de les campanyes i reivindicacions i la sensibilització de l'alumnat de les col·legis i de tota la societat en general.
Així mateix, en la moció es va acordar també instar a la Generalitat i al govern d'Espanya al fet que no cessen en la lluita contra la violència de gènere mitjançant els mitjans humans i materials que siguen necessaris per a poder complir així amb els Pactes d'Estat i el Pacte Valencià contra la Violència Masclista.
Els actes programats per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere conclouran el diumenge 24 amb la representació teatral “A voltes amb la vida”, d'Iguales Teatro, a partir de les 19 hores, en el Casal Jove de Sueca.
Ajuntament de Sueca._000642
._000603

._000702