Sueca celebra el Dia de l'Arbre

Jueves, 25 de enero de 2018 | e6d.es
• Per commemorar la data, este diumenge dia 28, s'ha programat una plantada popular d'espŔcies aut˛ctones en l'assut
._000462
Sueca celebrarà un any més el Dia de l'Arbre este diumenge, dia 28 de gener, amb una plantada popular organitzada per l'Associació Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró en col·laboració amb l'Ajuntament de Sueca. La iniciativa, que ja ve celebrant-se en els últims anys, està ja plenament consolidada en el municipi i està oberta a totes les persones que vulguen participar. L'eixida en bicicleta serà a les 9:30 h. des de la Plaça de l'Ajuntament de Sueca. Qui preferisca acudir directament pel seu compte, s'han d'acostar fins la zona de pic-nic de l'assut de Sueca per a participar en l'activitat que està previst que comence a les 10:00 h.
La jornada mediambiental contempla la retirada d'arbres i plantes que es troben en mal estat i la repoblació de la zona amb espècies autòctones de bosc de ribera. En esta ocasió es plantaran vint tamarius, cinc salzes i altres cinc àlbers. La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha remarcat que «es tracta d'una jornada lúdica ideal per a tots els públics i per les famílies amb xiquets, ja que és una excel·lent oportunitat per gaudir tots junts de la natura, al mateix temps que se consciència als menuts sobre la importància de cuidar l'entorn».
Des del departament de Medi Ambient han coordinat el trasllat dels arbres a l'assut, que ha realitzat FCC, així com les ferramentes cedides pel Consell Agrari per tal de plantar-los. «Amb accions com esta, a més, contribuïm a posar en valor les magnífiques zones verdes que tenim en el terme municipal que són un tresor per a plantar estes espècies autòctones», ha fegit la titular de Medi Ambient. Per últim, Jiménez ha animat a participar en la iniciativa a totes les persones, perquè «plantar un arbre és apostar per la natura».

Repoblació de l'Ullal de Baldoví
Per la seua banda, la Generalitat Valenciana a través del Parc Natural de l'Albufera, també convida a fer, el mateix diumenge dia 28, una altra acció mediambiental a Sueca. La iniciativa contempla la plantació d'espècies autòctones, en este cas, en l'Ullal de Baldoví, després de la nova actuació de millora que s'ha fet en este hàbitat protegit, inclòs en la Xarxa Natura 2000.
L'activitat, que també compta amb el recolzament de l'Ajuntament de Sueca, té places limitades. Els interessats en participar hauran d'inscriure's prèviament cridant al telèfon 963868050. El punt d'encontre serà a les 10:30 hores, en La Creu, en la carretera de Les Palmeres.
Ajuntament de Sueca