Sueca camina contra el cāncer de melanoma, amb 3.000 euros recaptats per a investigaciķ

Martes, 17 de abril de 2018 | e6d.es
• Amb esta XI ediciķ, Sueca porta ja més d'una dčcada bolcant-se amb l’esport solidari contra el cāncer

._000368
.-000472
Centenars de veïnes i veïns es donaren cita dissabte en la Plaça de l’Ajuntament de Sueca per realitzar la tradicional Caminada Popular Solidària contra el Càncer, que enguany ha arribat a la seua onzena edició. Els participants, avituallats amb samarretes negres, van complir amb tot el recorregut de la marxa solidària per conscienciar la població, en esta ocasió, del risc i la necessitat de prevenció en el càncer de melanoma.
En total, en esta XI edició, s’ha aconseguit recaptar 3.000 euros que es destinaran íntegrament a la investigació d’esta malaltia, entre les aportacions dels ciutadans i la venda de samarretes commemoratives que s’han dissenyat per a l’ocasió. La marxa, apta per a persones de totes les edats, es va desenvolupar al llarg d’un circuit de 5,5 km que discorre en gran part pels voltants del Riu Xúquer i el centre urbà, com en anteriors edicions.
Com ja és habitual, la jornada va concloure amb una màster class de zumba a la Plaça de l’Ajuntament a càrrec de Mónica Carrasquer.
A la caminada va participar una part de la corporació municipal, encapçalats per l'alcaldessa, Raquel Tamarit; i les regidores, de Serveis Municipals, Pilar Moncho; de Polítiques d'Igualtat, Noelia Benedito; i l'edil en l'oposició, Celia Beltrán.
“A Sueca tenim la gran sort de comptar amb un teixit associatiu amplíssim i consolidat que es bolca en cada activitat solidària que s'organitza a la ciutat. L'AECC Sueca és un molt bon exemple d'este esperit i la gent de Sueca mai no defrauda, la resposta dels nostres veïns sempre és massiva” va manifestar l'alcaldessa.
Celia Albi, presidenta de la Junta Local del Càncer, va celebrar també la solidaritat, la implicació i la sensibilització de totes les persones i col·lectius que col·laboren cada any en esta popular cita solidària.
L’objectiu d’esta iniciativa és purament benèfic ja que els fons recaptats es destinen a la Junta Local del Càncer de Sueca per a la investigació en la lluita contra esta malaltia. A més esta prova serveix per conscienciar la població de la incidència del càncer i per insistir sobre la importància de mantindre hàbits saludables.
Es tracta d’una iniciativa solidària que promou la l’Associació contra el Càncer de Sueca amb la col·laboració del consistori suecà, el Club de Córrer Peus Quets, l’Hospital Universitari de la Ribera i Carpio Esport.
Ajuntament de Sueca