| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 07/09/2015

POBLACIONS » Sueca » Esdeveniments gastronòmics

Sueca acull la I Jornada Gastronòmica Solidària “Trencant barreres per la salut mental”

Amparo Menargues: “L’objectiu principal d’esta iniciativa ha sigut el de contribuir a l’eliminació de l’estigma que patixen les persones amb malaltia mental greu”


._000349
Ni les condicions meteorològiques ni el canvi d’ubicació, que va haver de comunicar-se a penes unes hores abans mitjançant les xarxes socials, van minvar l’èxit d’assistència i participació en la I Jornada Gastronòmica Solidària “Trencant Barreres per la salut mental”, organitzada per la Fundació de la Comunitat Valenciana Santos Andrés, Santiago i Miguel per a persones que patixen esta malaltia. “L’objectiu principal d’esta iniciativa ha sigut el de contribuir a l’eliminació de l’estigma que patixen les persones amb malaltia mental greu, alhora que sensibilitzar la població”, en paraules de la directora del centre, Amparo Menargues. Els assistents van poder degustar una selecció de plats típics de la nostra gastronomia, tant dolços com salats, entre els quals van destacar una gran varietat d’arrossos i postres, així com la innovació i originalitat en la preparació i presentació d’alguns d’ells. Així mateix, van poder disfrutar de la música en directe del duo format per Xavi Meseguer i Ángel Guillem, els quals van amenitzar la vetlada de forma desinteressada.
Els beneficis obtinguts amb esta Jornada es destinaran a la participació dels usuaris de la Fundació en activitats d’oci i, d’esta manera, a millorar la inclusió social i afavorir la normalització d’este col•lectiu de persones. L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i molts dels seus companys regidors del govern municipal, van voler també recolzar este esdeveniment amb la seua presència, així com la festera major de Sueca, Eila Colomar, i la seua cort d’honor i un gran nombre de ciutadans i ciutadanes que es van bolcar amb esta causa. Des de la Fundació, i degut a l’èxit de la iniciativa, s’ha considerat la possibilitat de continuar celebrant estes Jornades en pròximes ocasions “per a poder disfrutar en companyia d’un dia especial per a nosaltres”, assenyalen des de l’organització. 
Al finalitzar la Jornada es va realitzar l’entrega de trofeus als guanyadors dels concursos gastronòmics per a triar els millors plats. Els més votats van ser: Iolanda Montesinos, en la categoria de plat més original; Pilar Llopis, en la de millor entremés; Vicent Rodenes, pel que fa al millor plat salat, i Mª Carmen Oltra, al millor plat dolç.
Ajuntament de Sueca
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.